“Америка категорично не допустить агресії”, – Піонтковський про наміри Кремля щодо України (Відео)

17 апреля 2021 г. в 11:10

Допоможуть Україні дипломатичним шляхом не допустити військового вторгнення Росії західні союзники, зокрема США.

Таку думку висловив російський політолог з Вашингтона Андрій Піонтковський в ефірі “24 Каналу“.

Політолог пояснив, що Путін вирішив вдатися до військової ескалації щодо України, бо здолати нашу країну у дипломатичних переговорах Кремлю не вдалося.

“Шантажем Путін добивався від України капітуляції, згоди на його інтерпретацію Мінських угод… Україна це відкинула. І Захід відкинув претензії Москви на так звану “нову Ялту”, тобто на право Росії безконтрольно господарювати на пострадянському просторі. Шантаж не спрацював. Тепер уже буде пряма агресія”, – сказав Піонтковський про намір Росії щодо України.

На думку політичного оглядача, як привід для військового вторгнення в Україну Росія може використати провокацію, вчинену російськими окупантами на Донбасі.

"За останніми ознаками видно, що це вже не просто операція з шантажу і залякування. Вони вже прийняли рішення про військову ескалацію", - сказав Піонтковський про Путіна і оточення Президента РФ.

Водночас політолог впевнений, що США не залишать Україну сам-на-сам із Росією і Вашингтон не допустить повномасштабної військової агресії РФ проти України.

"Америка категорично не допустить агресії", - наголосив Піонтковський.

EXMO affiliate program