Антиукраїнські вислови та погрози: опубліковане відео затримання нетверезого священника УПЦ МП на Буковині (Відео)

2 июня 2021 г. в 16:35

Під час затримання нетверезого священника РПЦ в Україні Василя Савки, той накинувся на поліцейських і почав їх ображати та погрожувати. Відео інциденту надав Глибочанський суд на запит представників ЗМІ, інформує ресурс Духовний фронт.

Ось уривок слів священника РПЦвУ із відео. Його вимова збережена: «Запомні міня нармальна. Він і він (показує на двох поліцейських, — ред.) є людина, яка завтра попаде під мої роздачі. Мнє всьо равно, знаєш… оні хотять мстити.. мнє рібята всьо равно. Але через пол года прийдут румини, які… я вам скажу… знаєш молдавську? Дарагой… я тібя… ти у міня попадаєш под раздачу… Дивись на мене… ти сьогодні єсть хахол.. ти є сігодня біндеровец… ти єсть хохол. Але завтра, запомнітє, прийдут румини, я тібя на колєні поставлю, ти будешь меня, руминский розмовляти. Єслі не будеш знать руминский, я тібє пуль лоб зацелю, панімаєш? Потому што у тібя двойноє гражданство. Ти єсть румин. Сволоч біндеровская. У тібя єсть руминский паспорт», — сказав священник РПЦвУ Василь Савка.

Після цих слів до служителя РПЦвУ підійшла якась жінка і почала його заспокоювати, але той продовжив і далі говорити про «сволоч біндєровскую».

Після того жінка представилась сусідкою, а Василя Савку назвала «своїм духовним наставником». «Я перший раз його такого бачу», — запевнила вона.

Коли ж поліцейські почали надягати кайданки на Савку, той почав співати гімн Румунії «Deşteaptă-te, române!».

Пізніше священник Московсського патріархату сказав поліцейському, що йому «срати на Україну, тому що Україна — це зло» і, що йому «срати на вашу Українську православну Церкву, понімаєте?».

Савка також сказав, що він є румун і що «України немає».

В кінці відео видно, що Савка розлючено кричить: «Це підараси, біндєровци, які зробіли сібє, що вони високі… Мєнти українскіє підараси, да я віпєл. Да!».

Відео прокоментував священник, капелан ПЦУ Роман Грищук.

«Відомо, що те, що у тверезого у голові, те у п’яного на язиці! І це уже страшно! І коли слухаєш цього московського попа, то не розумієш: вони що там, взагалі Євангеліє не читають? Чому їх там вчать в тих єпархіях і семінаріях? Що вони можуть “напроповідувати” своїм прихожанам? Стає зрозумілою недалекість деяких прихожан МП і їх ненависть до всього українського…», – прокоментував відео священник ПЦУ.

Чернівецько-Буковинська єпаріхя РПЦвУ поки ніяк не прокоментувала нетверезе водіння служителя Савки і його антиукраїнські вислови, образи та погрози поліцейським.

Савка є настоятелем парафії РПЦвУ в селі Балківці Новоселицького району Чернівецької області. У день правопорушення він був на святкуванні престольного свята у скиту Похвали Пресвятої Богородиці РПЦвУ в селі Великий Кучурів.

sprotyv.info

EXMO affiliate program