Арестович назвав найгірший для України сценарій російської ескалації на кордонах (Відео)

13 апреля 2021 г. в 20:37

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі проаналізував мілітарний тиск Росії на Україну та країни Західного світу. За його словами, насправді, найбільш неприємний для нас варіант це не війна, а перевдягання в одну ніч російських підрозділів в білі каски, "миротворців ОДКБ".

Військове залякування з боку Кремля - чиста дезінформаційна кампанія за принципом: "тримайте мене семеро, я з пітерського підворіття". Про це Олексій Арестович написав у Facebook у вівторок, 13 квітня.

За словами Арестовича, сухопутного угруповання, яке вони створили (і здатні створити), не вистачить для досягнення серйозних воєнних результатів.Серйозних настільки, щоб їх можна було б конвертувати в принципові для Кремля політичні досягнення: примусити Захід припинити підтримку України, а Україну - відмовитися від вступу до НАТО та визнати т.зв. "ДНР/ЛНР".

"Коли у тебе 130 батальйонних тактичних груп проти 80 українських, розраховувати на сухопутні успіхи марно. Головне завдання угруповань на чернігівсько-сумському та кримською херсонському напрямі - це утримувати на місці наші війська прикриття і не давати їм посилювати наше угруповання в ООС. Провести повітряну операцію: літакі та крилаті ракети? Теоретично можливо. Але, щоб що? Вся політика Кремля, починаючи з 2014 року полягала в спробі легалізації ТОРДЛОУ, сім років зусиль, санкцій, проблем. Відкриття нового фронту проти України - сім років цих зусиль на смітник, нові санкції, економічна, а далі - політична криза в РФ. Стати державою-вигнанцем, зменшити свою вагу на світовій арені? На справі, Кремль вирішує як раз зворотне завдання - збільшити свій вплив та цю вагу. Всупереч нашій, часто дуже примітивній пропаганді, кремлівські хлопці доводять, що вони дуже і дуже раціональні у своїх планах та діях. Повітряна операція - це відповідь України асиметричними діями. І це великі неприємності не лише із Заходом, але й з великою частиною світу, як такою. "Спутнік" після цього продаватися буде дуже погано. Якщо навіть Індія висловила підтримку Україні в цій ситуації, перспективи радісного вітання світом бомбардувань Києва, дуже марні. До того ж, як би ми не журились я за власне ППО, трохи його є.) Зрозуміло, що Кремль підстьобує Китай, але ж і Штати розуміють - поступатися не можна, все посиплеться, якщо поступляться, їх більше ніхто не буде вважати гарантом безпеки, а саме на гарантії безпеки зав’язана міжнародна торгівля. Резюме: новий фронт проти нас РФ навряд чи відкриє, їх завдання - загрожувати з різних напрямків, щоб ми не могли в ООС посилювати наше угруповання. Але фронт, якій вже існує, так, можуть покачати, і покачають з великою долею вірогідності, в тому числі - шляхом прихованого використання підрозділів російських Збройних Сил з території РФ, тому що штатні підрозділи РФ у вигляді 1 АК та 2 АК, які через непорозуміння називають "народними міліціями" - для реалізації наступальних завдань не придатні. Але ж ми їм вставимо там і обламаємо. Шансів на суттєві успіхи в ООС у російських військ також немає - в лоб на стаціонарну оборону - це справа невдячна. Дуже невдячна. Насправді, найбільш неприємний для нас варіант це не війна. А перевдягання в одну ніч російських підрозділів в білі каски, "миротворців ОДКБ". Але і на цей варіант є відповідні плани та рішення.)", – зазначив Арестович.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program