Арестович упевнений, що Путін обдурив росіян щодо "часткової" мобілізації. ВІДЕО

22 сентября 2022 г. в 18:00

Оголошена Володимиром Путіним часткова мобілізація в РФ – це друга поразка Росії у війні проти України, яку росіяни фактично визнали.

Таку думку висловив радник Офісу президента Олексій Арестович, інформує УНІАН.

"Це визнання поразки у "спецоперації" і спроба почати війну. Це друга поразка у війні, яку вони визнали. Спочатку: "Київ за три дні", а потім на 210 день війни: "А давайте наберемо ще 300 тисяч", – зазначив Арестович. – Дуже хочеться подивитися, як вони будуть проводити мобілізацію. Дуже хочеться подивитися, у що вони будуть одягати (солдатів) напередодні зими, тому що навіть "елітні" підрозділи сюди зайшли бомжі-бомжами... Вони оцінили перспективи нашого контрнаступу і зрозуміли, що ми протикаємо будь-яку ділянку лінії фронту, на якому ми зосереджуємося всерйоз. Вони злякалися, тому що другого обвалення фронту не витримала б навіть пропаганда".

Арестович упевнений, що Путін обдурив росіян щодо "часткової" мобілізації з однієї причини: ніхто з них не зможе проконтролювати, скільки призвуть.

"Вона така ж "часткова", як і повна. Як ви це будете контролювати? Набрали 300 тисяч або 305, 320, 340? Хто отримає доступ до повних даних і зможе сказати: "Стоп, куди ж ви ще набираєте, ви ж оголосили 300 тисяч всього"? Ця цифра 300 тисяч нічого не означає. Там, де 300, там наберуть і 500, якщо треба буде. Це відкриті ворота для мобілізації... Все стартувало відразу з обману", – заявив радник ОП.

Крім того, Арестович згадав співачку Аллу Пугачову, яка днями закликала визнати її іноагентом у РФ.

"У мене особисто найбільші підозри викликає, що це (оголошення мобілізації в РФ – УНІАН) реакція на маленький короткий Instagram-твіт Алли Борисівни Пугачової. Тому що я сказав, що він (Путін) запустить великі процеси і не тільки, і ось він запустив. Реально, цей поранений звір завив, тому що Алла Борисівна влупила йому".

Підводячи підсумок, Арестович вказав на недалекоглядність росіян:

"Управлінський апарат Путіна не впорався з так званою "спецоперацією"... Що вони вирішили зробити, коли зрозуміли, що не витягують? Вони вирішили ускладнити завдання ще раз у 10...".

EXMO affiliate program