Атака БПЛА на Кремль: мешканця Челябінська заарештували за коментар у YouTube (відео)

13 мая 2023 г. в 18:30

Чоловік проходить у справі про "виправдання тероризму" та наступні два місяці проведе в СІЗО. Аудиторія, яка дивилася його трансляцію, була порівняно невеликою – 160 осіб.

В РФ відкрили першу кримінальну справу через коментар у соцмережах про атаку дронів на Кремль. Тракторозаводський районний суд Челябінська заарештував на два місяці місцевого жителя Олексія Сидорова після того, як у трансляції на своєму YouTube-каналі він згадав про нещодавній вибух БПЛА у Москві. Про це повідомляє 74.ru.

Наразі чоловік проходить у справі про "виправдання тероризму" і наступні два місяці проведе у СІЗО. Аудиторія, яка дивилася його трансляцію, була порівняно невеликою — 160 осіб.

Під час суду йшлося про "публічні заклики до терористичної діяльності" через атаку БПЛА на Кремль.

Підозрюваний, зі свого боку, пояснив, що фрази, що йому приписуються, були випадковими: "Просто вирвалося".

Він також сказав, що він "не якийсь там політичний блогер", що він не має великої аудиторії, а хтось зі 160 глядачів його трансляції просто вирізав фрагмент відео та опублікував в інших Telegram-каналах із мільйонною аудиторією.

Тепер він може бути засуджений до 7 років позбавлення волі. Крім того, його вже внесли до реєстру "терористів та екстремістів".

focus.ua

EXMO affiliate program