Авіакатастрофа в Пакистані – загинули 97 осіб: чорні скриньки літака вже знайшли (Відео)

24 мая 2020 г. в 11:30

Чорні скриньки літака, який напередодні розбився у Пакистані знайшли. Жертвами авіатрощі стало 97 людей. Двоє – вціліли. Лайнер Пакистанських міжнародних авіаліній прямував з Лахора до Карачі. Аварія сталася під час приземлення. Літак упав у густонаселеному районі Карачі. Утім жертв і постраждалих на землі немає. Причина авіатрощі досі невідома. Встановити її допоможе інформація із самописців. Кореспондентка "5 каналу" Нонна Стефанова продовжить.

Місце авіатрощі у Карачі досі оточене поліцією. Рятувальники, медики і численні волонтери завершили пошукову операцію. І зараз розбирають завали. Лайнер упав на житловий квартал густонаселеного району. Але серед жертв мешканців немає. Це пасажири та екіпаж літака. Проте у місті пошкоджена інфраструктура. Щонайменше п'ять споруд зруйновані.

"Це дуже трагічний інцидент, який ще й трапився напередодні свята розговіння. І це особливо болісно, адже люди летіли відзначити його зі своїми близькими. Можна навіть сказати, що ці бідні люди стали мучениками", – говорить Салах Уддін, мешканець Карачі.

Кільком пасажирам удалося вижити в авіатрощі. Серед них – президент Банку Пенджабу – фінансової установи, що базується у Лахорі. За даними прес-служби банку, чоловік при тямі, і добре реагує на лікування. Очевидці кажуть – літак робив дві спроби посадки. Це підтвердив і ще один уцілілий. Він зазначив, що під час першої лайнер навіть доторкнувся до землі. Але потім знову здійнявся у повітря. І за 10 хвилин пілот оголосив про те, що спробує вдруге посадити літак. Тоді і сталася аварія.

За кілька секунд до неї екіпаж повідомив диспетчерам, що обидва двигуни перестали працювати. Точну причину аварії назвуть, коли знімуть інформацію із бортових самописців. Їх уже знайшли.

"На щастя, ми знайшли чорні скриньки і вже передали їх відповідним авіаційним службам. Ось така оновлена інформація. Співчуваємо втраті людей, сумуємо разом із родинами загиблих", – говорить Аршад Малік, головний виконавчий директор Пакистанських міжнародних авіаліній.

"Номер мого посадкового місця був – 8-F. Після того, як літак спалахнув, я розстібнув пасок безпеки і побачив світло. Дістався туди і вистрибнув з літака, з висоти понад три метри. Тоді приїхала швидка і мене привезли у шпиталь", – розповідає Мухаммад Зубаір, вцілілий у авіатрощі.

"Ейрбас-А320", Пакистанських міжнародних авіаліній летів із Лахора до Карачі. Одна з версій слідства – літак не встиг випустити шасі ще під час першої спроби приземлення. Не вдалося це і вдруге.

5.ua

EXMO affiliate program