Азербайджан надіслав ноту протесту в МЗС РФ після ефіру пропагандистського ток-шоу (відео)

25 октября 2022 г. в 07:40

В ефірі програми "Большая игра" показали карту Нагірного Карабаху з підписом "Нагірно-Карабаська республіка", а одна з гостей студії сказала, що Карабах — це вірменська земля.

Посольство Азербайджану в Росії надіслало ноту протесту до Міністерства закордонних справ РФ у зв'язку з висловлюваннями російських пропагандистів в ефірі програми "Большая игра", які ставили під сумнів територіальну цілісність Азербайджану. Про це повідомляє пресслужба азербайджанського посольства в РФ.

Російські пропагандисти під час обговорення місії спостерігачів ЄС у Вірменії договорилися до відкритих заяв про те, що Карабах — це вірменська земля. Водночас у студії показали карту, на якій було зображено територію Нагірного Карабаху з підписом "Нагірно-Карабаська республіка".

У зв'язку з цим у документі йдеться про те, що гості ток-шоу у своїх відкритих антиазербайджанських виступах поставили під сумнів територіальну цілісність Азербайджанської Республіки та спотворили урядову карту.

"У ноті було особливо підкреслено, що гості ток-шоу своїми виступами провокують реваншистські сили у вірменському суспільстві, реанімують конфлікт, що залишився в минулому, і відкрито підтримуючи сепаратизм, сіють ворожнечу між двома народами", — повідомили в посольстві.

Азербайджанські дипломати підкреслили, що член фракції "Единая Россия" і ведучий програми В'ячеслав Ніконов став співучасником цієї "вистави", а його поведінка, як представника керівної партії РФ, завдає шкоди союзницьким відносинам двох держав.

У зв'язку з цим азербайджанська сторона вимагала вжити термінових заходів щодо припинення подібних провокацій представників росЗМІ, які транслюють сепаратистські наративи.

фокус

EXMO affiliate program