"Баба-Яга" засліплює ворога на Херсонщині: росіянам у специфічний спосіб повертають їхні снаряди (відео)

17 мая 2023 г. в 19:00

На рахунку зведеного загону Нацполіції, підрозділу “VOG 17”, не один десяток окупантів, спалена техніка, розвалені ворожі укріплення.

Наводять на окупантів артилерію або ж знищують їх самотужки дронами. Українські розвідники на Херсонщині нищать ворога з повітря. У відповідь на постійні ворожі обстріли міст і сіл аеророзвідники залітають до противника, вишукують його розташування та завдають точкових ударів, йдеться в tsn.ua.

Для зведеного загону Нацполіції, підрозділу “VOG 17”, кожен із вильотів - справжня спецоперація. Так, у прибережній частині Херсона в небо здіймається малий розвідувальний дрон. Пілот із командиром уже замаскувалися та налаштували техніку, бо їхнє завдання - виявити противника, не виказавши себе. “Їхні дрони і аеророзвідники також літають, також дивляться за тим, де ми паркуємо машини. Скидають і СВУ, і гранати на наших людей”, - кажуть бійці.

Дрон українців пролітає над зруйнованим Антонівським мостом, за ним на екрані з'являються порожні окуповані вулиці селища "Дачі". Раніше по Херсону ворог бив саме звідси, після зусиль нашої розвідки та артилерії окупантам таки довелося відвести техніку подалі в тил, але з прибережних ділянок росіяни коригують вогонь. "Сидять їхні очі і дивляться за нашим переднім краєм”, - додають хлопці.

Над Олешками дрон бійців зависає на висоті 400 метрів над землею, де проїздить машина. “Що там зовсім немає цивільних - це неправильно буде казати. Можливо, хтось десь і залишився. Але цивільні тут не будуть ходити зі зброєю”, - пояснюють розвідники, як відрізняють ворога від українців.

Одна з таких підозрілих машин привела розвідку до будинку, де кілька фігур, одягнених у форму,метушаться надворі. Після кількаденного спостереження бійцям підтверджують ціль. Тож бійці готують для ворога їхні ж снаряди. “Це осколочно-фугасний снаряд. Вага - 16 кілограмів, моска****кий. Вони все, що тут позалишали, ми збираємо і потроху повертаємо їм назад. Але є нюанс”, - кажуть бійці, які такі снаряди скидають з важкого ударного дрона, та ще і вночі, бо так шанс вижити в ударного дрона більший.

Машина здатна піднімати до 20-ти кілограмів ваги, летить низько, аби мати більшу точність, а роботу її гвинтів чути за кілька кілометрів. Самі росіян охрестили цей дрон "Бабою-Ягою". Визнають: його неможливо перехопити засобами електронної боротьби. Координати цілей завантажуються просто в "мозок" коптера. Він летить на координати, відбомблюється і повертається назад автономно.