Бабуся Богдана Волика розповіла нову версію нападу на фельдшерку (ВІДЕО)

20 ноября 2020 г. в 20:36

Сімнадцятирічному хлопцеві, який з електрошокером напав на фельдшерку швидкої у Черкасах, загрожує кримінальна відповідальність. Про це розповіла речниця Нацполіції області Зоя Вовк. Однак опікунка юнака – бабуся, розповіла іншу версію нашумілої історії. Також жінка подала зустрічну заяву в поліцію, повідомляє «Суспільне«.

Інцидент стався у п’ятницю, 13 листопада, ввечері, але розголосу набув дещо згодом – коли стало відомо, що головний його фігурант є відомою особою. Хлопчина, який викликав швидку та вдарив струмом фельдшерку у Черкасах, у 2016 році врятував життя двом дівчаткам на Дніпрі. Мова іде про Богдана Волика.

Зі слів директора Обласного центру екстреної допомоги Ігоря Фесуна, хлопець кілька років «тероризує» швидку, медики вже бояться виїздити на виклики. «Гратися» із такими пацієнтами немає часу, нині через коронавірус бригади перевантажені.

Опікунка юнака – бабуся Алла Чехівська, у телефонній розмові розповіла, що 17 листопада написала зустрічну заяву в поліцію.

«Я сьогодні позивний лист написала в прокуратуру, була у адвоката. Треба заводити кримінальну справу проти фельдшерки. Вона його спровокувала, він не бив її цим шокером, я свідок. Вона закрила двері ключем і поклала у свій медичний кожух зліва. А він збентежився. Тоді фельдшерка заставила його віджиматися 10 разів. Шокер цей хотіла забрати, казала йому: «Дай сюди, що слабо? Ану віджимайся». Вона його «завела», він кинувся одягатися, сказав, що піде на вулицю. До дверей, – а вони закриті, я не знаю, чому двері закрилися. Нас із дідом ніхто не бив, онук смикав двері і хотів вийти. Аби вона не закрила двері, він би собі спокійно пішов із тим шокером на майданчик. То й не шокер взагалі, а ліхтарик, там 10 вольт», – повідомила бабуся Алла Чехівська.

Нагадаємо, того дня 21-річна фельдшерка зробила ЕКГ та виміряла тиск пацієнту. Медичні маніпуляцї молодик супроводжував нецензурною лексикою. Скарги хлопця не підтвердились. Тож медпрацівник пояснила молодому чоловіку, що для госпіталізації причин немає.

Він почав сперечатися з медиком та бабусею, розкидаючи всі речі, які потрапляли під руку. Вхідні двері були зачинені, фельдшер не могла вийти. Коли ж хлопець почав кулаками трощити все та витягнув електрошокер, молода дівчина насправді злякалася. Він ударив бабусю, на фельдшерку прийшовся удар електрошокером. До того ж обіцяв ще вийти «убити водія швидкої та розтрощити й автомобіль».

Дівчина повідомила диспетчера про напад та попросила допомоги. Було викликано Державну службу охорони та поліцію. В цей час хлопець вибіг з квартири. Бригада чекала допомоги в автомобілі швидкої, поки неадекватний пацієнт ховався за гаражами. За 10 хвилин він сам підійшов до служби охорони і почав розказувати, що він «просто хотів налякати».

Зі слів речниці Нацполіції Зої Вовк, нині в поліції розглядають кримінальне провадження за статтею 125 КК (умисні легкі тілесні ушкодження):

«Вирішується питання про оголошення підозри громадянину. Це може бути штраф, виправні роботи чи обмеження волі, але все за рішенням суду», – зазначила Зоя Вовк.

Зі слів психолога Дмитра Баркара, агресію міг спровокувати брак уваги:

«Його популярність і медійність була для нього сильним враженням, як наркотики. Зараз таких емоцій йому не вистачає, тому цієї слави і популярності хоче набути хоча б зі знаком мінус».

Із його слів, розібратися у ситуації може допомогти фахівець, але рідні самі мають проявити ініціативу, а також допомогти хлопцеві знайти заняття чи хобі приноситиме задоволення.

Детальніше дивіться у сюжеті:

vycherpno.ck.ua

EXMO affiliate program