"Багато вбитих, є поранені": дружини "мобіків", які мали бути в Курській області, знайшли чоловіків на Луганщині. Відео

12 ноября 2022 г. в 07:40

Російських мобілізованих, які мали перебувати на полігоні в Курській області, їхні дружини знайшли на українській Луганщині. Поки "мобіки" за документами перебували на "навчанні", їх перекинули до зони бойових дій.

На фронті новоспечені окупанти зазнали величезних втрат, ті, хто вижив, вирушили пішки у свою частину в Бєлгородській області, тягнучи на собі поранених. Про це розповіла російська опозиціонерка Любов Соболь.

"Жінки з Курська приїхали до мобілізованих чоловіків у "ЛНР". За словами однієї з жінок, чоловіки мали бути у Тьоткіно в Курській області, але "їхній комбат вирішив за всіх і відправив їх за стрічку" (за кордон)", – пише Соболь.

Як розповіла одна з росіянок, на фронті мобілізовані з РФ зазнали жахливих втрат.

"Хлопці ледве врятувалися. Багато вбитих, є поранені. Дуже хотілося б, щоб цю людину покарали за всією суворістю закону, адже вона забрала дуже багато життів хлопців", – розповіла дружина одного з "мобіків" Соболь.

Зважаючи на все, загалом вона не має нічого проти того, щоб її чоловік їхав вбивати людей у чужу країну, але тільки після підготовки.

"Командування залишило мобілізованих, вони потрапили під обстріл і пішки попрямували до своєї частини в Бєлгородській області — 150 кілометрів. На собі вони несли поранених, залишаючись без зброї, їжі та води. Дізнавшись про це, їхні дружини з Курської області приїхали до частини Валуйки та жили біля неї кілька діб. Вони погрожували поїхати за чоловіками в Україну, після чого командування пообіцяло повернути солдатів у частину для з'ясування обставин", – написала Соболь.

Вона також опублікувала відео, на якому частину "мобіків", які втекли з України, привезли в частину на території РФ.

"Жінки рухалися за ними на своєму автомобілі. Тепер командування вирішує, вважати призовників дезертирами чи ні. Жінки, чиї чоловіки залишилися на фронті, у понеділок поїдуть до Москви і вимагатимуть зустрічі з чиновниками міноборони", – додала Соболь.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program