«Батальйон Монако»: ДБР домагається екстрадиції одного з фігурантів (відео)

2 сентября 2022 г. в 10:30

Україна направила документи на екстрадицію одного з «бійців» так званого «батальйону Монако», які залишили країну в період воєнного стану.

Про це у четвер, 1 вересня, повідомили у Держбюро розслідувань.

Там розповіли, що підтвердили місцезнаходження одного з «членів цього елітарного клубу», який, до того ж, є підозрюваним у кримінальному провадженні про незаконну розтрату коштів.

«Наразі вживаються заходи щодо його затримання та екстрадиції до України. Документи, які наблизять його зустріч зі слідчими, вже направлені до країн ЄС», — йдеться у повідомленні.

Водночас, про кого саме йдеться, у ДБР не уточнили.

Стосовно ще одного фігуранту, який згадувався у журналістському розслідуванні про народних депутатів, чиновників і олігархів, які виїхали з країни під час повномасштабного вторгнення РФ, розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків групою його компаній, одна з яких продовжувала роботу у Криму після його окупації.

«За матеріалами ДБР накладено арешт на майно „бійця батальйону Монако“, який відпочиває на блакитному узбережжі, поки його компанії фактично обкрадають українців», — зазначили у відомстві.

EXMO affiliate program