Батько з інвалідністю виховував сина як міг: що відомо про смерть 12-річного хлопчика в "Артеку" (відео)

14 сентября 2021 г. в 20:52

У дитячому таборі "Артек", що під Києвом, 12 вересня помер 12-річний Павло. Родина жила скромно, адже батько має інвалідність та сам виховував хлопчика.

Сім'я жила на соціальні виплати. Також батько хлопчика влітку продавав квіти.

До 2015 року Ігор Теровець працював на будівництві. Проте згодом у нього виявили важку форму цукрового діабету – чоловік переніс операцію на нозі. Пізніше виявили остеомієліт.

У 2018 році місцеве видання "Кіровоградська Правда" писало, що чоловіку потрібно 35 тисяч гривень, аби врятувати ногу від ампутації. Протягом кількох років Ігор переніс операції та ампутації, у нього був перелом ноги, йому вставляли спиці.

Наразі у Ігоря інвалідність, він пересувається на інвалідному візку і не може працювати. Чоловік останнім часом збирав гроші на імплантат.

Жили на соціальну допомогу

Сина Ігор виховував сам. Сім'я живе на допомогу, але також батько продавав квіти біля супермаркету. На одному з відео, яке потрапило в соцмережі, Ігор розповів, що вирощує квіти влітку і торгує ними. Павло допомагав батькові.

У травні у хлопчика померла бабуся – мама Ігоря, а про рідну матір Павла нічого невідомо. Однак волонтерка Олена, яка допомагає чоловіку, розповіла – у родині є ще один старший син.

Сім'я дуже бідна. Батько сам як міг тягнув свого сина, він був сенсом усього його життя. Вони жили на соціальну допомогу,– розповіла жінка.

У Кіровоградській ОДА розповіли, що сім'я не перебувала на обліку як та, яка потрапила в складні життєві умови.

Зараз батько хлопчика поїхав у Київ, щоб отримати результати розтину. Похорон дитини призначили на 14 вересня.

Зверніть увагу! Допомогти родині можна, перерахувавши гроші на картку "Приватбанку": 5168 7554 5978 4738.

Що відомо про смерть 12-річного Павла

Хлопчику 12 вересня орієнтовно о 9 годині стало погано – він поскаржився на погане самопочуття. До дитини прийшов лікар і оглянув її. Опісля – залишив хлопчика самого.

Юрист табору розповів, що орієнтовно о 12:40 він зомлів. Викликали швидку, та дитину не врятували.

Наразі причини смерті невідомі, точні висновки зробить тільки судмедекспертиза.

Трагедія трапилась у дитячому таборі "Артек" у Пущі-Водиці під Києвом. Хлопчик перебував там з 3 вересня.

Попередньо відомо, що хлопчик скаржився на погіршення здоров'я в медсанчастину, де провів 2 дні. Видання повідомило, що у Павла "було щось схоже на ГРВІ".

obozrevatel.com

EXMO affiliate program