"Бавовна" у дельті Дніпра: ЗСУ уразили спостережний пункт рф у 10 км від Херсона (відео)

22 мая 2023 г. в 21:00

Сили оборони України скиданням з дрону "накрили" спостережний пункт рф у дніпровських плавнях поблизу Голої Пристані, а також уразили позиції окупантів у Кринках

Українські захисиники на півдні продовжують "викурювати" окупантів з прибережної зони у дельті Дніпра. Оператори БПЛА влучно відпрацювали по позиціях росіян у декількох точках та знищили спостережний пункт ворога, захований у плавнях навпроти Херсона.

Відеопідбірку результативних ударів дронів спецзагону "Коршуни" під командуванням генерал-майора Дмитра Марченка оприлюднив у ніч з 21 на 22 травня канал "Николаевский Ванек", що інформаційно співпрацює з Силами оборони півдня.

"Коршуни "дядька Діми" продовжують методично бомбити росіян на лівому березі Херсонської області. На відео можна побачити, як скиданнями були знищені (підтверджено після дорозвідки) ворожий "ПТУР", гаубиця Д-20 та ворожий СП. Вірте в ЗСУ!", – йдеться у дописі.

Представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed ідентитфікували місця ударів. Зокрема, спостережний пункт ворога було знищено у точціі з координатами 46.539645, 32.514040 – це ділянка на березі річки Конка (лівий рукав Дніпра) поблизу тимчасово окупованої Голої Пристані на Херсонщині, навпроти острова Білогрудів. До обласного центра – близько 8-10 км по прямій.

Крім того, ЗСУ поцілили по ворожих позиціях у районі села Кринки в Олешківській міській громаді Херсонського району Херсонської області.

Зауважимо, моніторингова спільнота DeepState на основі оприлюднених відео 22 травня уточнила лінію бойових зіткнень у гирлі Дніпра під Херсоном: дещо збільшено "зелену зону" (деокуповану територію) на островах між право- і лівобережжям.

stopcor.org

EXMO affiliate program