"Бессарабські договорняки": в Одеській області журналісти-розслідувачі обіцяють гучні викриття (відео)

12 апреля 2019 г. в 14:17

В Україні стартує новий проект журналістських розслідувань "Дiстало", який, як нам стало відомо з його анонса, почнеться з циклу програм про південь Одеської області - "Бессарабські договорняки".

Авторами програми виступає група журналістів-розслідувачів, які вирішили об'єднатися, щоб знайти відповіді на питання людей там, де справедливість поступається корупції і байдужості.

"Наше покликання - встановити істину в резонансних справах, де правоохоронці і судова влада - безсилі. Ми виведемо на чисту воду чиновників-корупціонерів!", - амбітно описують свої цілі автори проекту на його YouTube каналі.

Ми вирішили дізнатися трохи більше про цей проект і зв'язалися з одним з його авторів Володимиром Гарпуном.

"Програма журналістських розслідувань "Дістало"- це абсолютно незалежний загальнонаціональний проект, який створюється спільно з зубастими журналістами-розслідувачами з усієї України. Ідея полягає в тому, щоб не тільки піднести українському глядачеві новий і свіжий погляд на журналістські розслідування, але і продемонструвати, що таке 4-я власть у дії. Ми хочемо, щоб після наших гучних розслідувань все не зводилося до порожніх розмов, а порушувалися реальні кримінальні виробництва, щоб крадії- чиновники несли реальну відповідальність. Мені не хотілося б говорити пафосні слова про справедливість, але наше покликання показати людям, що не все втрачено і є надія, створити хоч і невелике, але вікно можливостей, щоб ця справедливість просочувалася", - розповів нам Володимир.

На питання про те, чому проект стартує саме з Бессарабії, журналіст відповів, що це продиктовано високим суспільним запитом.

"Чому цикл передач "Бессарабські договорняки"? Все дуже просто і причин тому кілька. По-перше, Одеська область - дуже важливий регіон в геополітичному і фінансово-економічному плані: тут море, ріки, порти, землі і т.д. Тобто є, де і на чому вкрасти. По-друге, як було сказано вище, наш проект об'єднує журналістів з усієї України, в тому числі і з Бессарабії. До наших журналістів в приватному порядку звертаються люди, громадські активісти та некомерційні організації. Так ось, найбільше таких звернень надійшло саме з Придунав'я і Одеської області. Але це не означає, що не буде циклу передач про договорняки Житомирщини, Слобожанщини або Закарпаття. Більш того, можу пообіцяти, що точно буде. І буде гарячо і цікаво. Слідкуйте за нами в соціальних мережах і підписуйтесь на наш канал в YouTube, нас чекає багато цікавого", - заінтригував нас Володимир Гарпун.

Ну що ж ... Хай щастить авторам і чекаємо на гучні викриття.

Трибуна

EXMO affiliate program