Безрезультатно підривали лід на річці: у РФ почало затоплювати вже третє місто (відео)

15 апреля 2024 г. в 06:40

Слідом за Орськом і Оренбургом у Росії весняна повінь прийшла в Томськ. МНС намагалися зупинити велику воду, підриваючи лід на річці, але це не допомогло.

У Росії продовжують відбуватися масштабні повені. Тепер затоплює міста Томськ і Курган. Раніше були затоплені Орськ і Оренбург. У річках різко піднявся рівень води, земляні дамби були прорвані, а мости зносить величезними шматками льоду. Про це пише Mash.

Слідом за Оренбурзькою областю під воду почав йти російський Томськ. Мер міста вже оголосив про початок евакуації сусіднього СНТ "Лівобережжя", підкресливши, що вода підійшла дуже близько. Через невдалі льодовибухові роботи, що проводилися напередодні, рівень води в річці піднявся до рекордної позначки.

Губернатор Курганської області закликав жителів евакуюватися із затоплених територій, зазначивши, що рівень води в річці Тобол досяг 556 сантиметрів.

Ситуацію погіршує дощ. Губернатор Вадим Шумков попросив місцевих жителів "не чекати ночі", зібрати речі та документи і йти. Він також попередив, що електрику буде відключено, а деякі населені пункти будуть фактично "відрізані" від "великої землі", і евакуюватися звідти можна буде тільки на човнах.

Нагадаємо, раніше, коли затопило місто Орськ, виявилося, що спорожнілі будинки атакують мародери. Причому, як групи, так і одинаки. Вони обкрадають приватні будинки та магазини. Російські силовики не в змозі забезпечити порядок у населеному пункті.

Місцеві жителі заявили, що вони не виїдуть із затопленого міста, а будуть обороняти своє майно.

"Ми не виїдемо з будинків — мародери! Ми будемо до останнього. Вони (влада РФ — ред.) кажуть: "Евакуюйтеся". Тільки в нас розтягують усе, нахабно залазять! "Красное и белое" (алкогольний магазин — ред.) обікрали, у будинки залізли з човників, просто обкрадають будинки", — повідомила мешканка Орська. Також на мітингу жителі міста пригрозили, що "від'єднаються від РФ" .

focus.ua

EXMO affiliate program