Бійці з Кременчука підірвалися на мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку

16 февраля 2021 г. в 08:34

Хлопці підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку. Про це у своєму Телеграм повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Близько 9:20 ранку 14 лютого наші військові переміщувалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом, близько 9:30 пролунав вибух. Швидка прибула на місце, але врятувати їх не змогла, – написав Зеленський.

Розглядаються три ймовірні причини підриву: порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями; теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

Президент дав керівництву ЗСУ 10 днів на з’ясування всіх обставин трагедії.

14 лютого в Донецькій області загинули двоє бійців з Кременчука: капітал Олександр Войтенко та солдат В’ячеслав Олексієнко. Третій боєць – Дмитро Мироненко з Харкова.

ТМ-62 – це клас радянських противотанкових мін. Існує сім модифікацій мін цього класу. Можуть встановлюватися в грунт або сніг.

kop.net.ua

EXMO affiliate program