Бійці ЗСУ показали дії бойовиків, що призвели до масштабних пожеж на Донбасі (Відео)

12 октября 2020 г. в 12:29

Російські окупанти навмисно підпалювали суху траву, щоб завдати шкоди позиціям ЗСУ та підконтрольній Україні території Донбасу.

Відео, яке це доводить, зняли українські військові на передовій. Кадри опублікувала спільнота “Повернись живим“.

“Це відео нам надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців”, – написали в анотації до відео українські волонтери.

Бійці ЗСУ впевнені, що вчинені російськими окупантами навмисні підпали – це безпосередня причина багатьох осередків пожеж, які понад тиждень гасили на Луганщині рятувальники з різних областей України.

“Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасувальні кулі. Тому Луганщина палає… При цьому найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів”, – констатували волонтери.

Як повідомляла раніше ІА “7 Днів-Україна”, пожежі, які з 30 вересня до 8 жовтня гасили на Луганщині рятувальники і військові, спалили понад 20 тисяч гектарів і забрали життя 11 місцевих мешканців.

У Штабі ООС 1 жовтня заявили, що причиною пожеж вздовж лінії розмежування є навмисні підпали, вчинені російськими окупантами.

Навмисні підпали як одну з причин цих пожеж слідство розглядає в ході розслідування кримінальних проваджень, відкритих українськими правоохоронцями за фактом пожеж на Луганщині восени цього року.

7days-ua.com

EXMO affiliate program