Бійці ЗСУ просунулись вперед: запеклий бій на Донбасі потрапив на відео

9 мая 2019 г. в 04:01

Бійці батальйону “Донбас-Україна”, що обороняють східні рубежі нашої країни на Луганщині, просунулися вперед на кілометр. Терористи “ЛНР” відповіли нищівним вогнем – окупанти обстріляли позиції українських військових у Новозванівці.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє “24 канал“, кореспондент якого став свідком запеклого бою.

Бойовики почали ранок з обстрілів позицій ООС зі стрілецької зброї, а згодом перейшли на заборонений калібр: українським армійцям довелося відповідати на мінометні обстріли.

За словами бійців “Донбасу”, останній тиждень на цих позиціях тиші не чути взагалі, навіть на півгодини. Зранку бойовики били із протитанкових гранатометів. Потім ворог вдарив із мінометів.

Боєць з позивним “Панда” тоді був на позиціях, куди прилетіли ворожі снаряди. “П’ята міна впала, й нас не те, щоб контузило, проте вдарило по вухах. Коли впала сьома, осколок невдало зачепив товариша”, – пригадав він.

Медик батальйону “Керол” розповіла, що зранку почула приліт. Зачепило кухню, де на той час був військовий ЗСУ. Його поранило осколками руку та голову, хлопець отримав контузію.

“Якщо вже взяли свою землю, то вдруге не віддамо”, – каже боєць батальйону “Донбас-Україна” з позивним “Фідель”, який родом з Донецька і був в полоні бойовиків.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program