Бійці ЗСУ з британської зброї вдарили по російській піхоті (відео)

19 июня 2022 г. в 07:40

Українські захисники продовжують боронити Україну, знищуючи російського агресора та його техніку. І зброя партнерів цьому лише допомагає.

Так, воїни-артилеристи з допомогою британських гаубиць влучно вдарили по скупченню ворожого заліза. Відео оприлюднив Генштаб Збройних сил України 18 червня.

На відео зафіксовано успішну роботу воїнів-артилеристів 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ України. З британських польових причіпних гаубиць калібру 155 мм M777 вони знищили один танк та дві бойові машини піхоти російських окупантів разом з екіпажами, - ідеться в повідомленні.

Своєю чергою наразі Збройні сили України ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюму, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій у напрямку Слов'янська, а також з метою порушити маршрути постачання російської армії.

Такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW) у своїй оперативній оцінці ситуації на фронтах за підсумками дня 17 червня.

Військові аналітики зазначають, що найзапекліші бої продовжують йти на Донбасі, куди ворог стягує сили з інших напрямків, оскільки зазнає великих втрат.

Росіяни безуспішно намагалися завести українські війська в котел між Ізюмом та Донецькою та Луганською областями, проте ЗСУ змогли відновити контрнаступ у напрямку Ізюму.

Крім того, варто відзначити інші спостереження ISW:

українські сили та авіація завдають ударів по російській логістиці та укріпленням в окупованих населених пунктах у південних регіонах, при цьому локальні бої продовжуються;

російські війська продовжували перегрупування та перекидання особового складу в межах Запорізької області для утримання оборонних позицій вздовж лінії фронту.

pravdatutnews.com

EXMO affiliate program