Білоруські бійці ЗСУ під час штурму взяли росіянина в полон (відео)

5 марта 2023 г. в 12:40

Воїни полкового підрозділу БПЛА імені Микити Крюцова поповнили обмінний фонд України. На відео один із полонених розповідає про жорстокість свого керівництва, голоді в канавах, побиття як види покарання, а також вперше після полону розмовляє з батьком.

Відео було опубліковано в Telegram-каналі полку Кастуся Калиновського.

Хлопці з білоруської військової частини, яка знаходиться у складі Збройних Сил України, із початку війни беруть участь у боях за Київ та за нашу державу. 4 березня в мережі з'явилося відео, як вони спілкуються з російським полоненим. Чоловік розповів, що ж насправді відбувається на тому боці фронту.

На перших же кадрах видно та чути, що білоруські бійці нормально й стримано говорять і поводяться з окупантом. Він сидить біля каміну, імовірно, із чаєм і відігрівається. Чоловік мав поранення, тож бійці ЗСУ надали всю необхідну медичну допомогу, зокрема зробили крапельниці.

За словами росіянина, до війни він працював вантажником і заробляв 45 тисяч рублів (приблизно 15 тисяч гривень). Також зазначив, що він і його побратими, мобілізовані бійці, мали знаходитися не на передовій, а на кордоні, проте керівництво все одно закинуло їх туди. Як сказав чоловік, другу партію військових, яка теж начебто повинна була розташовуватися на кордоні, також було перекинуто на "нуль".

Чоловік розповів, як російських військових карають за непослух. За його словами, бійців просто саджають у канави та не дають їсти. Одного разу російський солдат провів 10 днів просто на вулиці, при чому він ще й мав поранені пальці та зламані ребра. Полонений зазначає, що ці травми той отримав від свого же командира.

Бійці білоруської військової частини подзвонили батьку загарбника та сказали, що мають дві новини для нього.

"У мене для вас дві новини: одна погана, друга –– хороша. Погана –– ваш син окупант, хороша –– він живий. Наразі з ним поводяться нормально, тобто він після поранення, був взятий у полон у бою. Поставили крапельницю йому. Пульове поранення в ногу. Поводяться з ним згідно з Женевською конвенцією. Він буде доданий до списків обміну", –– сказав військовий ЗСУ.

Потім росіянину надали можливість поспілкуватися з батьком і підтвердити, що все з ним гаразд.

Батько запитав, як так вийшло, що його син потрапив до полону та уточнив, чи поводяться з ним добре.

Наразі відомо, що окупант поповнить обмінний фонд України.

Про подальше місце перебування наші воїни не повідомили батькові, адже це вся інформація, котру можна говорити.

stopcor.org

EXMO affiliate program