Білоруські війська поскаржились на залякування ЗСУ: записали відео у відповідь (відео)

27 октября 2022 г. в 03:30

Білоруські військові кажуть, що війни не хочуть, але пригрозили відповісти на "виклики і провокації".

Міноборони Білорусі опублікувало відео зі зверненням військових до ЗСУ у відповідь на звернення захисників України. Білоруські війська запевняють – якщо ЗСУ "не хочуть війни, то її не буде".

Відповідний ролик був викладений у Мережі 26 жовтня.

Зокрема, білоруси скаржаться на залякування з боку ЗСУ та озвучили вигадки про якусь українську ІПСО.

"Наша відповідь колегам із ЗСУ. Ваші ІПСО запускають пафосні ролики зі зверненням до білорусів, намагаються нас у чомусь звинуватити, місцями – навіть залякати. Але ж ми з вами люди військові і розуміємо, що залякування – це доля слабких", – йдеться у відеозверненні.

Білоруські військові також вдалися до традиційної російської пропагандистської тези про "братні народи" та спогадів про те, як "разом пішки дійшли бо Берліна". Не забули там і про Європу, сказавши, що вона – толерантна і усміхнена" – нібито здавалась під час Другої світової війни.

"Можливо, ви ще згадаєте, хто вони – справжні герої тієї війни. Якщо про це згадають ще й ваші слуги народу, то сьогоднішнє протистояння можна буде зупинити", – йдеться у зверненні.

Війська РБ закликали не провокувати їх і запевнили, що нібито не хочуть війни.

"Що стосується нас, повторимо те, що не раз заявляли на всіх рівнях: якщо ви не хочете з нами війни, її не буде. Не провокуйте нас, не намагайтеся нас залякувати, не нагнітайте і все буде так, як ви хочете. Справа – за вами. Ми війни не хочемо і нікому не погрожуємо. Але на виклики і провокації відповімо без зволікання", – резюмували автори звернення.

тсн

EXMO affiliate program