Білоруський політик порівняв «феномен Зеленського» з приходом до влади Лукашенка (відео)

3 апреля 2019 г. в 10:08

У 1994 році, будучи доволі новим обличчям для білоруської політики, Лукашенко здійснив швидку та блискавичну інформаційну кампанію. Тоді він отримав популярність і вже в першому турі практично переміг представників старої номенклатури. Втім, він так і залишився при владі на 25 років.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK розповів голова білоруського руху «За свободу» Юрій Губаревич.

Він зауважив, що у Білорусі нинішні вибори в Україні порівнюють з 1994 роком, коли до влади у країні прийшов Олександр Лукашенко і залишився на 25 років.

«Тоді він, будучи доволі новим обличчям для білоруської політики, здійснив доволі швидку, блискавичну інформаційну кампанію. Лукашенко отримав популярність і вже в першому турі практично переміг представників старої номенклатури. Як наслідок – він отримав посаду президента», – розповідає політик.

Крім того, він зазначив, що білоруські засоби масової інформації підтримували різних кандидатів на виборах президента України, в залежності від того, кому вони належать.

«Скажімо, у державних ЗМІ позиція була здебільшого нейтральною. Такою є політика нашого керівництва – підтримувати чинну владу. Ще до проведення першого туру Олександр Лукашенко висловлював надію, що Петро Порошенко переможе», – розповідає Юрій Губаревич.

Натомість незалежні ЗМІ, розповідає він, не так багато уваги приділяють українським виборам. Ба більше, білоруське суспільство знає не так багато топових кандидатів.

«Президент Білорусі Олександр Лукашенко розуміє, що Україна є стратегічним партнером для держави. Не дивлячись на залежність від Кремля, він намагається здійснювати незалежну політику з українською владою. Не важливо, хто при владі. Тому, думаю, що з боку Мінська нічого не зміниться у відносинах з Україною. Втім, ще побачимо, якою буде риторика новообраного президента», – підсумував голова руху «За свободу».

EXMO affiliate program