Битимуть із засідки: ЗСУ показали кулемет із дистанційним керуванням "Тарантул" (відео)

20 сентября 2023 г. в 11:00

Українські винахідники вдосконалили протитанковий кулемет Калашникова, створений за часів СРСР. Кулемет здатен зробити більш як 700 пострілів за хвилину, водночас боєць-оператор перебуватиме в безпечному місці та керуватиме дистанційно.

Бійці 118 окремої бригади Територіальної оборони з Черкаської області показали роботу винаходу, який допоможе бити по позиціях ЗС РФ. Водночас українські військові перебуватимуть у повній безпеці завдяки прилаштуванню дистанційного керування до звичайного кулемета. Відео з випробувань нового пристрою бійці опублікували на сторінці Facebook.

На відео видно, як бійці встановлюють кулемет і готують його до роботи: заряджають, приєднують кабелі для зв'язку з оператором. Після цього показують, як на відстані кілька метрів сидить оператор, який на моніторі бачить місцевість перед кулеметом. Оператор має джойстик, яким може спрямувати дуло кулемета в напрямку, де перебуває противник.

Зазначається, що винахід сконструювали інженери з Черкаської області. Пристрій називається турель із дистанційним керуванням "Тарантул". Незабаром турель відправлять на лінію боїв. "Конструкція пройшла випробування, пристріляна та найближчим часом буде відправлена в сектор бойових дій", — ідеться в дописі.

https://focus.ua

EXMO affiliate program