Бойовики "ДНР" підтвердили, що мають наказ ловити власників українських паспортів (відео)

9 января 2020 г. в 21:06

З перших днів січня бойовики влаштували справжню облаву на власників українських паспортів і автомобільних номерів, у мережі оприлюднили відео, яке це підтверджує.

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на блогера і журналіста Дениса Казанського.

"Людей без "паспортів ДНР" (а таких в ОРДЛО більшість) ловлять на вулицях патрулі і відвозять в РВВС. Там перевіряють телефон, беруть відбитки пальців. Українські паспорти більше не визнаються посвідченням особи. Машини без "номерів ДНР" заарештовують і відвозять на штрафмайданчик", - написав він.

При цьому блогер оприлюднив відеозапис на якому "поліція ДНР" летефоном повідомляє, що жителі окупованої Донеччини ризикують пересуваючись окупованою територією з українським паспортом.

При цьому Казанський вважає, що всі ці заходи, спрямовані на повне витіснення українських документів з ОРДЛО, ніяк не відповідають заявам про майбутню реінтеграції Донецька і Луганська в правове поле України та прихильності Мінським угодами.

"Якби ЛДНР дійсно збиралися повертатися під контроль України, ніякого сенсу в такому терорі звичайних людей не було б. Як вже давно пишу, є слова, а є дії. І дії навіть не натякають ні на яку реінтеграцію. Все, що відбувається на непідконтрольною території свідчить про те, що повернення Донецька і Луганська можна поки не очікувати", - написав він.

EXMO affiliate program