Бойовики просять Путіна офіційно направляти військових РФ на окупований Донбас

29 ноября 2021 г. в 08:48

Мешканці Донбасу масово уникають служби в лавах російських окупаційних військ, і ряди так званих “армій” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” активно зменшуються. Окупаційні адміністрації псевдореспублік вирішили просити Кремль офіційно надсилати російських військових на окупований Донбас для поповнення підрозділів цих “армій”.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК", - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони України.

За даним української розвідки, для поповнення 1-го та 2-го Армійських корпусів окупаційних військ на Донбасі російське командування готове забрати в лави бойовиків місцевих злочинців і наркоманів.

"Командування ЗС РФ продовжує активну агітацію населення на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби у складі російських окупаційних військ. Водночас російське окупаційне командування дозволило оформлення на військову службу за контрактом усіх охочих, у тому числі, осіб з кримінальним минулим та алко- і наркозалежних", - повідомляє українська військова розвідка.

Як писала ІА "7 Днів-Україна", раніше Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що через нестачу бойовиків і російських найманців у так званих "арміях" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" Генштаб ЗС РФ розробив план призову мешканців окупованого Донбасу до цих "армій" із 2021 року.

У листопаді минулого року російське командування влаштувало на окупованому Донбасі військові збори так званих "резервістів", серед яких провело опитування про готовність служити в "арміях" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Пройти в них строкову службу були згідні 15% опитаних, понад 50% відповіли, що будуть чинити супротив всіма способами, а 25% заявили, що втечуть від призову, покинувши окупований РФ Донбас.

EXMO affiliate program