Бойовики скинули біля українського селища на Донбасі іграшку, начинену вибухівкою (Відео)

6 мая 2021 г. в 09:54

Російські окупанти на Донбасі вдаються до цинічних методів ведення війни, що заборонені міжнародним правом.

Як повідомляє штаб ООС, 2 травня бойовики з безпілотника скинули в околицях Широкої Балки на Донеччині іграшку, начинену вибухівкою. Цей замінований іграшковий магнітофон дивом не потрапив до дитячих рук тільки тому, що його першими помітили українські військові і вчасно знешкодили.

"Як тільки сапери цей програвач зачепили, прогримів вибух. Це явно цивільний предмет - дитяча іграшка. Будь-яка дитина і навіть дорослий підняв би її. Нічим іншим, як просто намаганням убити, таку поведінку російських окупантів пояснити не можна", - сказав Фактам ICTV боєць ЗСУ.

"Українська сторона СЦКК вкотре наголошує, що всю відповідальність за вказані злочини несе Російська Федерація та її найманці", - заявив штаб ООС.

Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли російські окупанти Донбасу скидають біля прифронтових українських населених пунктів такі бомби. Як повідомляла ІА "7 Днів-Україна", в кінці березня цього року українські військові під Широкіно на Приазов’ї знайшли дитячий літачок, який російські окупанти начинили вибухівкою.

Більше подробиць про нову небезпечну знахідку, вчасно знешкоджену бійцями ЗМУ на Донецькому фронті, - у сюжеті Фактів ICTV.

EXMO affiliate program