Бойовики відновили провокації: з’явилися тривожні новини з Донбасу (видео)

11 июня 2019 г. в 19:56

Минулої доби, 10 червня, на Донбасі зафіксовано 17 збройних провокацій з боку російських бойовиків стосовно українських військовослужбовців, що тримають оборону на східних рубежах України в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться у щоденному зведенні прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі відсічі та стримування російської агресії в Донецькій та Луганській областя.

“Кількість збройних провокацій, здійснених російсько-окупаційними військами за вчорашню добу, порівняно з добою попередньою, дещо знизилася, і сягнула сімнадцяти”, – повідомили в Міноборони.

Так, упродовж вчорашнього дня російсько-окупаційні війська витратили в бік українських позицій тридцять мін 120-го та двадцять дві міни 82-го калібру. Разом з тим, фактів застосування противником ствольної артилерії минулої доби не фіксувалося.

Луганський напрямок. П’ять ворожих збройних провокацій сталося там за добу, при цьому більшість з них, а саме чотири, відбулися із застосуванням противником мінометів заборонених калібрів.

Вже з перших хвилин доби окупанти відкрили мінометний вогонь в бік оборонців с. Зайцеве, де витратили десять мін 120-го калібру. Після цього упродовж майже всього дня ворожа зброя на Луганському напрямку мовчала. Обстріли противник відновив надвечір, коли завдав вогню з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних типів та стрілецької зброї в районі Світлодарська. Обстріл вівся з напрямку с. Калинівка.

Тоді поблизу наших позицій вибухнули чотирнадцять мін згаданого калібру. У відповідь оборонці Світлодарська застосували по позиціях противника гранатомети СПГ, АГС та кулемети великих калібрів. Перестрілка тривала більше години, однак, зрештою, противник все ж був змушений припинити вогонь.

Майже одночасно з цим обстрілом противник завдав мінометного вогню в районі Новгородського, де додатково застосував з гранатомети та великокаліберні кулемети. Військовослужбовці Збройних Сил України ідентифікували ворожі вогневі точки, і відкрили вогонь у відповідь з озброєння бойових машин піхоти по противнику, який засів неподалік н.п. Бетманове, змусивши його вже за п’ятнадцять хвилин припинити обстріл.

Ще одна ворожа збройна провокація сталася на підступах до н.п. Новоолександрівка, де окупанти цілили з ручних протитанкових гранатометів РПГ. Вогонь тривав близько півгодини, і вівся зі сторони н.п. Калинове-Борщувате.

Завершилися бойові дії на Луганському напрямку вже після дев’ятої вечора, коли російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил, розташовані біля с. Південне. Обстріл вівся з напрямку шахти ім. Гагаріна. Там противник також наразився на вогонь у відповідь з боку українських військовослужбовців, які застосували гранатомети і стрілецьку зброю.

Донецький напрямок. У смузі відповідальності цього оперативно-тактичного угруповання минулої доби зафіксовано дванадцять ворожих збройних провокацій, у трьох випадках це були обстріли з мінометів 120-го та 82-го калібрів. Вогонь з цієї забороненої зброї противник вів в районах Опитного, Пісків та Мар’їнки. Біля інших населених пунктів, зокрема Пищевик, Водяне, Новотроїцьке та Широкине лунали короткочасні ворожі постріли переважно із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї. В окремих випадках противник наражався на вогонь у відповідь від українських військовослужбовців, які, аби придушити активність противника, застосовували аналогічну зброю.

Таким чином, вчора по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська відкривали вогонь сімнадцять разів, майже щоразу наражаючись на гідну відсіч з боку підрозділів Об’єднаних сил.

У підсумку, під час бойових дій, що тривали минулої на сході України, українські підрозділи бойових втрат не понесли.

Водночас, як інформує штаб операції, вогонь з боку наших підрозділів виявися більш ефективним. Так, за даними української розвідки вчора двох бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ було поранено.

EXMO affiliate program