"Бойову еліту" Росії кинули на гроші та відправили помирати в Україну: в армії РФ – новий скандал (відео)

4 августа 2022 г. в 21:00

Російська 31-ша окрема десантно-штурмова бригада ПДВ після початку повномасштабного вторгнення в нашу країну зазнала великих втрат. "Знамениті" ульянівські десантники виявилися не такими вже й безсмертними, як їх позиціонували у РФ. Ба більше, тепер "бойова еліта" у паніці почала розривати контракти та відмовлятися воювати в Україні.

З чим пов'язаний цей "бунт" – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Здають свої, а начальство погрожує в'язницею

Після масової відмови бурятів воювати в Україні в РФ вибухнув новий скандал – цього разу із 31-ю десантно-штурмовою бригадою Повітряно-десантних військ (в/ч 73612, місце дислокації – Ульянівськ). "Бойова еліта" після великих втрат на Донбасі почала масово подавати рапорти на звільнення.

"Командування відмовників умовляє, залякує, називає зрадниками Батьківщини, каже їм: якщо напишуть рапорт – це, звісно, кримінальна справа. Але військові вважають, що вони звичайні наймані працівники. Війну не оголошено, йде "спецоперація". Чому вони не можуть звільнитися? Дружини шукають способи, як вивезти своїх чоловіків", – поділився співрозмовник російського Telegram-каналу "Можем объяснить".

За інформацією джерел "МО", втрати ульянівських десантників останнім часом уже становили близько 150 осіб, понад 400 отримали поранення. Більшість "постраждали" під час боїв у Луганській області.

Ба більше, попри те, що російське міноборони обіцяло контрактникам за "роботу" на території України від 220 тис. рублів на місяць, насправді все виявилося не так. Максимальні виплати рядовому та сержантському складу становлять 100-150 тис. рублів. Це теж викликало хвилю обурень в окупантів, які розраховували поліпшити своє матеріальне становище.

Скандал зараз намагаються зам'яти на всіх рівнях, проте виходить погано.

За даними джерела, у воєнній розвідці, російські десантники вже розуміють, що на них чекає в Україні. "Ті, кому вдалося все ж таки вибратися живими, роблять все можливе, щоб більше не потрапити до нашої країни. Деякі роблять "самостріли" – спеціально ранять себе, щоб вирушити додому. Інші намагаються будь-яким способом розірвати контракт, тому що життя дорожче", – розповів наш співрозмовник.

Проте російські десантники вже побоюються не лише українських воїнів, а й своїх командирів. Раніше Головне управління розвідки МОУ виклало аудіоперехоплення цікавої розмови окупанта зі своєю дівчиною.

Військовий поскаржився на "злив інформації", а дівчина озвучила цікавий факт про те, як полковник Матьковський із 31-ї бригади здав місце розташування своїх же бійців іноземній розвідці. За її даними, які згодом підтвердив дівчині знайомий співробітник ФСБ, з України (судячи з усього, мертвими) "привезли 76 людей", а у полковника на рахунках виявили 17 млн.