Борис Гребенщиков підтримав Макаревича в боротьбі з політикою Путіна

3 апреля 2014 г. в 15:50

Відомий російський музикант Борис Гребенщиков вважає за доцільне підтримати Андрія Макаревича, який відкрито не підтримує політику президента Росії Володимира Путіна.


Російські діячі культури не розділилися на два непримиренні табори. Просто той, хто вважає за необхідне, висловлює свою принципову громадянську позицію - це цілком демократичний підхід у правовій державі, тобто відповідно до Конституції РФ, яка є основним Законом, кожен громадянин має право на волевиявлення, вільнодумство. Таким чином, законодавець на рівні законодавства, чинного на території Росії регламентував норми поведінки людини в суспільстві. Не секрет, що останні події в Україні торкнулися серця і уми, як українських, так і російських діячів в сфері культури.


Андрій Макаревич - музикант від бога, який вже кілька десятиліть безперервно розбурхує наші емоції своїми музичними відкриттями, не зміг залишитися осторонь, тобто виявити абсолютну байдужість. Він, маючи громадянську сміливість, озвучив своє бачення українсько-російського конфлікту, яке не збігається з висвітленням цього питання президентом Росії Путіним.


Б. Гребенщиков, побоюючись за А. Макаревича в плані того, що у нього можуть зопалу відібрати наявні у нього звання за «антипутінську позицію», виступив з моральною підтримкою колеги по цеху мистецтва. Про наявність у Гребенщикова позитивного ставлення до Макаревича він поділився в ході спілкування з популярним ведучим Севою Новгородцевим.


«Вже три дні намагаюся підписати звернення з приводу припинення цькування Андрія Макаревича, але кнопки «за» немає в газетних публікаціях, а кнопка «проти» є скрізь... Що робити?», - сказав Гребенщиков.

 

По материалам: artnews

EXMO affiliate program