Бутусов розповів правду про ліквідацію Гіві

12 февраля 2020 г. в 00:02

Сьогодні відомий український журналіст Юрій Бутусов «відкрив очі» громадськості на рахунок того, що версія «Донецької народної республіки», яка офіційно була оприлюднена, про ліквідацію комбата «Сомалі» Гіві з вогнемета «Шмеля», насправді, є фейком.

Як відомо, одного з найжорстокіших російських найманців зі складу «ДНР», командира батальйону «Сомалі» Михайла Толстих знищили на Донбасі рівно три роки тому, восьмого лютого 2017 го. Журналіст озвучив версію про те, хто ж стоїть за гучною ліквідацією в рядах «ДНР», і для чого це було зроблено. При цьому він нагадав, що Гіві ліквідували на вельми надійно охороняється військовій базі, в його власному кабінеті. Найманці тоді стверджували, що за цим всім стоять українські диверсанти. Нібито вони завдали смертельного удару по вікну кабінету Гіві з вогнемета «Шмель».

У свою чергу, як продовжив журналіст, якийсь «депутат» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Завдовєєв Сергій звернув свою увагу на те, що рама в вікні кабінету Михайла Толстих залишилася недоторканою. Також дивними є і пошкодження, які отримав найманець при ліквідації - йому зрізало частина голови, повністю відірвало одну ногу, а на другий - тільки стопу. Такі пошкодження характерні для направленого вибуху, який, за припущенням Завдовєєва, йшов з боку батареї. За його даними, Гіві був ліквідований або за допомогою пластиду, або тротилу. Український журналіст Юрій Бутуосв також згоден з такими висновками сепаратиста. Він заявив: «Це реалізували неймовірно сміливі, дуже молоді люди, добровольці, мотивовані і переконані патріоти України».

businessua.com

EXMO affiliate program