Був інсульт, а став COVID-19: на Волині чоловіка поховали у спецмішку (відео)

19 ноября 2020 г. в 10:08

Сім’я волинянина, в якого стався інсульт, шокована ситуацією тим, що не змогла належним чином попрощатися і поховати свою рідну людину. А все тому, що волинянину, який помер від інсульту, приписали й COVID-19.

Між тим, вдова запевнила: чоловіку навіть не проводили тесту ПЛР. У виписках лікарні теж ніде не йдеться про ковід. Це, власне, підтвердили журналістам у лікарні, – йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

3 листопада у 63-річного жителя Гірки Полонки Віктора стався інсульт. Його завезли до Луцької районної лікарні, через два дні чоловік помер. Дружина покійного переконує: тест ПЛР її чоловіку не робили, проте чоловіку констатували COVID-19.

Згорьовані родичі одразу почали підготовку до похорону. З Луцької районної лікарні чоловіка доставили у морг до другої міської клінічної лікарні. Рідні мали надію віддати шану покійному і провести гідно в останню путь. Але після того, як їм оголосили діагноз COVID-19, похоронний обряд скоротився. Домовину закопували чоловіки у спецкостюмах, ці костюми пізніше, немов у смітник, вкинули до ями. До труни не допустили ані родичів, ані священника. Окрім того, не дозволили провести обряд поховання. За те, що привезли покійника з діагнозом «COVID-19», дружина віддала 3,5 тисячі гривень.

Вже після того, як оговталися від горя, родичі почали з’ясовувати, яким чином у покійного підтвердили коронавірус. Адже в жодній довідці про це не йдеться. У лікарні теж не знайшли жодного документа з цим діагнозом.

«Кількість інсультів різко зросла. COVID-19 якраз дає багато ускладень на згортальну властивість крові. І ми не знаємо, що перше йде: COVID-19 чи інсульт, який розвивається як ускладнення від COVID-19», – пояснив директор Луцької центральної районної лікарні Сергій Коновал.

Лікарка, яка лікувала чоловіка, пояснила: коли поступає по «швидкій» пацієнт із підозрою на інсульт, у приймальному відділенні беруть у нього кров на імуноглобулін M. Результати прийшли, коли пацієнт вже помер. І вони були позитивні. Тому й рішення щодо поховання було саме таким. Проте сам тест ІФА М, зазначили в лікарні, не може гарантувати, що COVID-19 у чоловіка таки був.

EXMO affiliate program