Чаус сам міг замовити своє викрадення: все, що відомо про зникнення скандального судді (Відео)

13 апреля 2021 г. в 13:32

Громадянин України екс-суддя Микола Чаус, який 3 квітня зник у Молдові, міг сам замовити своє “викрадення”, щоб спонукати Молдову надати йому політичний притулок.

Як повідомляють Факти тижня ICTV, про таку можливу причину зникнення Миколи Чауса в Кишиневі заявив молдовський журналіст-розслідувач Володимир Тхорик.

Суди Молдови вже двічі відовляли розшукуваному Інтерполом громадянину України Чаусу, тому колишній український суддя напередодні остаточного рішення Верховного суду Молдови міг організувати своє “викрадення”, щоб рішення суду було для нього позитивним.

"Одна з версій, що Чуаса викрали, щоб зробити з нього "жертву" і Молдова швидше призначила йому статус потітичного біженця", - каже молдовський журналіст-розслідувач Володимир Тхорик.

Водночас екперти не виключають й інших причин, з яких Чаус міг бути викрадений, в тому числі - за участі українських спецслужб. За цією версією, Чауса могли викрасти, бо після отрмиання політичного притулку у Молдові добитись його екстардиції Україні було б практично неможливо.

Де від зникнення в столиці Молдови 3 квітня до цього часу перебуває Микола Чаус - невідомо.

7days-ua.com

EXMO affiliate program