Чеченець обезголовив вчителя у Франції: реакція Росії (Відео)

18 октября 2020 г. в 15:00

У передмісті Парижа 16 жовтня 18-річний юнак обезголовив вчителя історії, після цього його застрелила поліція. Нападник виявився чеченцем, що народився у Москві. У російському посольстві у Франції кажуть, злочин з Росією не пов'язаний.

До Франції нападник переїхав у віці 6 років

У посольстві Росії наголосили, що нападник проживав у Франції протягом 12 років. Про це ТАСС розповіли у дипвідомстві.

Абдулаху Анзорову – саме так звали вбивцю – було лише 6 років, коли його сім'я на правах біженців оселилась на французькій території.

Вони проживали на основі довготривалої посвідки на проживання. Сам Анзоров отримав власну посвідку на проживання після досягнення повноліття цього року,

– розповів керівник пресслужби посольства Сергій Парінов.

У російському посольстві запевняють, що жодних контактів з Анзоровим не підтримували.

Головне про резонансне вбивство в передмісті Парижа

Інцидент трапився увечері 16 жовтня в передмісті Парижа – містечку Конфлан-Сент-Оноріон.

Озброєний ножем 18-річний чоловік напав на вчителя історії та географії місцевого коледжу та відрізав йому голову. Поліція застрелила нападника.

Раніше вчитель отримував погрози за свої методи викладання. У жовтні під час уроків він демонстрував карикатури на пророка Мухаммеда.

Убивця у коледжі не вчився, перед злочином він попросив студентів показати на викладача.

Національна антитерористична прокуратура Франції розслідує злочин за статтями про "вбивство внаслідок терористичного акту" та про "функціонування злочинного терористичного угрупування".

Президент Франції Еммануель Макрон вже назвав подію "ісламським терактом". Також засудили подію мусульманські лідери у Франції.

news.24tv.ua

EXMO affiliate program