Чеченський боєць, який воював за Україну, зізнався у вбивстві військовослужбовців ЗСУ (ВІДЕО)

18 мая 2023 г. в 19:00

Хусейн Джамбетов, якого в РФ підозрюють у причетності до Ічкерійського підрозділу в Україні, після повернення до Чечні опублікував відео, в якому похвалився участю у вбивстві українських військових.

Фрагмент відеозвернення Джамбетова опублікував чеченський опозиційний блогер Тумсо Абдурахманов, пише видання «Кавказский узел».

«Хусейн Джамбетов записав відеозвернення, в якому зізнався у вбивстві військовослужбовців ЗСУ. «Я вбив їх за те, що почув, що вони зробили замах на чеченську честь і чеченську кров», – заявив Джамбетов», — йдеться в анотації до ролика.

На відео Джамбетов сидить за столиком вуличного кафе і розмовляє чеченською мовою. Фрагмент відео, опублікованого Абдурахмановим, містить субтитри з перекладом слів Джамбетова російською.

Російське видання не може підтвердити точність перекладу, але зазначає, що «наведені в ньому деякі слова російською мовою звучать у промові Джамбетова». Крім того, на відео чеченець зображує, як стріляв чергою з автоматичної зброї.

«Наприкінці березня минулого року… Я (на той момент) військовослужбовець 57-ї бригади ЗСУ, 54-й батальйон, якщо не помиляюся. Командир батальйону (з позивним) «Буря». Я називатиму всі імена, щоб можна було перевірити… У той день, я не пам’ятаю число, але це було наприкінці березня в Тошківці (Луганська область — ред.), спецгрупа (ЗСУ) поверталася тоді, знищивши чеченців, яких дехто називає «кадировцями», — наводиться у субтитрах переклад слів Джамбетова.

Згідно із перекладом, Хусейн Джамбетов повідомив, що того дня був там зі своїм відділенням.

«Зі мною було добірних 11 людей. Ти знайди їх, Тумсо, якщо вони живі, Білокієв тобі допоможе в цьому, він зараз в Україні. Того дня я відкрив вогонь і вбив кількох українців. Я вбив їх за те, що почув, що вони зробили замах на чеченську честь і чеченську кров. Бачите, я не приховую від вас нічого. Мені кричали: «Бандера, не стріляй, це наші». Я відповів: «Може, ваші, але не наші», і відкрив вогонь. Випустив чергою цілий ріжок», — зазначено у субтитрах.

Раніше стало відомо, що колишній боєць чеченського Окремого батальйону особливого призначення (ОБОП) в ЗСУ Хусейн Джамбетов повернувся до Чечні та на камеру висловив підтримку Рамзану Кадирову. Примітно, що в РФ на перебіжчика заведена кримінальна справу про тероризм.

Станом на 13.55 18 травня коментарів ГУР МО, СБУ або Генштабу ЗСУ щодо заяв чеченського бійця не надходило.

hromadske.radio

EXMO affiliate program