Через дії бойовиків «ДНР» над окупованим Донбасом нависла нова небезпека (Відео)

14 августа 2019 г. в 21:58

Мешканцям окупованого «ДНР» Донецька та прилеглих до ріки Кальміус територій загрожує масове зараження кишковою паличкою, про що окупаційна влада «ДНР» мовчить.

Після активних повідомлень у мережі мешканців окупованого «ДНР» Донецька про масовий мор риби в річці Кальміус окупаційна влада «ДНР» визнала, що вміст кишкової палички у воді ріки в 1 тисячу 400 разів перевищує норму, однак жодних застережень для населення досі так і не зробила.

Про потужний сморід біля річки Кальміус у центрі Донецька мешканці міста почали повідомляти на початку минулого тижня. Городяни писали і викладали в мережу відео, на якому мертва риба і раки плавали на поверхні ріки і встеляли її дно. На запах і проблему, що набирала все більших обертів у мережі, врешті звернула увагу окупаційна влада «ДНР». Там зробили аналіз води з Кальміуса і виявили потужне забруднення.

Як повідомила 9 серпня окупаційна влада в особі так званого «Міністерства охорони здоров’я ДНР», вміст нафтопродуктів у водах Кальміуса перевищує норму в 2,5 раза, марганцю — у 5 разів, а кишкової палички — в 1 тисячу 400 разів.

При цьому у повідомленні «міністерства» немає жодного слова про те, що купатись у Кальміусі чи ловити рибу з цієї забрудненої нечистотами ріки небезпечно для здоров’я.

Городян же в окупованому «ДНР» Донецьку тривожить, що напівживу рибу і раків намагались ловити для продажу, а в Кальміусі, повному мертвої риби, продовжували купатись люди. Внаслідок цього через дії російських окупантів над мешканцями окупованого Донбасу нависла нова небезпека — масового захворювання на кишкові інфекції.

Зазначимо, що це вже далеко не перший випадок забруднення Кальміусу стічними водами. Останній резонансний випадок, як повідомляла ІА «7 Днів-Україна», стався в кінці вересня минулого року, коли посеред дня вантажівка в центрі Донецька скинула з Набережної у ріку Кальміус величезну кількість невідомої речовини.

У 2017 році в окупованому «ДНР» Донецьку фіксували спалах лептоспірозу.

7days-ua.com

EXMO affiliate program