Через "погану" російську вакцину коронавірус може мутувати - науковці (відео)

23 августа 2020 г. в 17:40

Вірусологи стривожені тим, що розроблена у РФ вакцина "Супутник-V" до кінця не досліджена.

Коронавірус 2020 убив у світі понад 800 тисяч осіб. Число випадків зараження перевищує 23 мільйони. Людство з нетерпінням чекає на появу вакцини. Водночас західні науковці побоюються того, що російська вакцина від COVID може змусити вірус мутувати, після чого він адаптується до антибіотиків. Лікувати хворобу стане ще складніше.

Про це повідомляє Reuters.

"Неповний захист може забезпечити тиск відбору, який змушує вірус ухилятися від присутнього антитіла, створюючи штами, які потім ухиляються від усіх вакцинних реакцій [ ... ] У цьому сенсі погана вакцина гірше, ніж коли її немає", - заявив професор вірусології в британському університеті Редінга Іен Джонс.

Вірусологи стривожені тим, що розроблена в РФ вакцина "Супутник-V" до кінця не досліджена. Науковці побоюються, що додавання "еволюційного тиску" на патоген шляхом застосування неякісної вакцини може погіршити ситуацію.

"Існує ризик того, що він [вірус] мутує", — зазначив фахівець з Медичного центру Бет Ісраель Дияконесс у Бостоні Ден Барух.

Фахівці вважають, що унаслідок цього вірус може адаптуватися до антибіотиків.

Нагадаємо, 11 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що одній з його доньок двічі ввели першу зареєстровану у світі вакцину від COVID-19, розроблену російським центром ім. Н. Гамалеї.

EXMO affiliate program