Чи будуть ЗСУ штурмувати Мелітополь - що кажуть експерти (відео)

16 марта 2023 г. в 15:00

Мелітопольці з нетерпінням чекають на визволення міста і, разом з тим, побоюються активних бойових дій. Однак, необхідно розуміти - лобового штурму укріплених позицій ворога не буде.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, за яким сценарієм можуть звільняти окупований Крим та інші території півдня. Він переконаний, що висадки українського морського десанту на територію півострова не буде.

"По-перше, у нас немає такого ресурсу, щоб займатися такою нісенітницею. По-друге, це дійсно безглуздя. Тому що на сьогодні десантування такого типу закінчується великими втратами як у техніці, так і в людському ресурсі. Крім усього іншого, на озброєнні у російських окупантів у Криму перебувають дорогі протикорабельні ракетні комплекси "Бастіон". Немає сенсу для десантування", - пояснив експерт в інтерв'ю ТСН.

За його словами, Крим звільнятимуть за тим самим сценарієм, що й острів Зміїний. Спочатку буде зруйнована логістика між півостровом і материковою Росією.

Йдеться про так званий сухопутний коридор, найважливішим логістичним вузлом якого є Мелітополь. Згодом українські війська візьмуть під повний контроль північно-східну частину Чорного та Азовського морів.

"Такі можливості в нас є як з використанням протикорабельних ракетних комплексів, так і безпосередньо надводних дронів. Ми давно не чули нічого про надводні дрони, які свого часу наробили галасу в бухті Севастополя. Чому не чули? Чи не тому, що зараз відбувається процес накопичення цих дронів для того, щоб коли це буде необхідно, вони були використані?" - додав Коваленко.

Експерт припускає, що ці комплекси можуть використати для того, щоб перерізати логістику росіян і встановити повний вогневий контроль на території Криму з постійним знищенням кожного військового об'єкта російських окупантів на півострові.

"Не буде ніякого десантування. Через деякий час взагалі на території Криму не залишиться повноцінної боєздатної групи військ російських окупантів. Особливо, якщо не буде логістики. Хто тоді буде сидіти в цих окопах?!" - підкреслив Коваленко.

Такий самий сценарій пророкує й офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін. Він упевнений, що Мелітополь стане першим великим населеним пунктом, який буде звільнений під час контрнаступу.

ria-m.tv

EXMO affiliate program