Чим небезпечний алкоголь?

28 декабря 2020 г. в 06:26

Усі свята, за традицією щедрої української душі закінчуються застіллям, атрибутом якого є не тільки гарне частування, а й обов'язковий алкоголь. Романтичне побачення, зустріч друзів і навіть похід в дорогий ресторан супроводжуються розпиванням спиртних напоїв, які безпосередньо шкодять здоров'ю людини. У рідкісних випадках люди визнають свою проблему і звертаються за професійною допомогою в лікуванні сформованої алкогольної залежності. Найчастіше виведення з запою допомагає почати важкий і складний шлях до позбавлення від алкоголізму, який стає справжньою проблемою не тільки для людини, але і всіх його близьких.

Як алкоголь руйнує здоров'я людини

Етиловий і винний спирт є отруйними речовинами, які сприймаються організмом як отрута. Спиртні напої, що вживаються людиною, переробляються організмом протягом 5-10 хвилин, після чого він відчуває легку ейфорію, піднесений настрій і підйом сил, забуваючи про проблеми. Алкоголізм дуже небезпечна хвороба, яка не проявляється на ранніх стадіях розвитку, але призводить до дуже негативних наслідків. Після тривалого зловживання спиртним у людей формуються гострі й хронічні патології, ускладнення і системні хвороби в запущеній формі. Найчастіше в алкоголіків діагностуються захворювання серцево-судинної системи, цироз печінки на останніх стадіях розвитку і діабет. У стані алкогольного сп'яніння багато людей втрачають над собою контроль, потрапляють в небезпечні ситуації або самі їх створюють, стають винуватцями аварій на дорогах і на роботі.

Соціальний аспект проблеми алкоголізму

Кваліфіковане лікування і кодування від алкоголізму із застосуванням сучасних методів допомагають назавжди позбутися від залежності. Але для початку комплексного лікування необхідно бажання самого пацієнта, він повинен усвідомлювати складність ситуації, в яку він потрапив і прийняти допомогу, що надається. Не зізнаючись собі та оточенню в наявності проблеми алкоголік тільки посилює проблему, що призводить до ускладнення процесу одужання. Лікування алкоголізму з примусу або по рішенню суду не буде так ефективно, як надання допомоги яку людина дійсно потребує, і сам втягується в процес. Алкогольна залежність руйнує сім'ї, адже людина залишається без сім'ї, діти та близькі позбавляються можливості спілкуватися і проводити разом час. Ще однією проблемою алкоголізм є втрата роботи та репутації, соціального статусу, і алкоголік виявляється наодинці зі своїми труднощами, маючи потребу в медичній допомозі.

Профілактика та комплексне лікування алкоголізму

Алкоголь сприймається багатьма людьми як атрибут застілля та асоціюється з хорошим настроєм, святом і можливістю розслабитися. На думку більшості українців, немає нічого поганого в розпиванні незначної кількості спиртного, але дозування поступово збільшується і призводить до розвитку залежності. Профілактика допомагає нейтралізувати бажання випити й зняти стрес за допомогою алкогольних напоїв будь-якої міцності. Усвідомлюючи, наскільки алкоголь шкідливий для організму людини, його фізичного і психологічного здоров'я, сім'ї та суспільства в цілому, людині простіше відмовитися від вживання. Для правильного вибору підходу до лікування залежності необхідно обов'язково звернутися за професійною медичною допомогою. Найчастіше, програмне та ефективне лікування починається з виведення з запою, в Чернігові цю послугу пропонує спеціалізований реабілітаційний центр МАА.

В комплексну терапію включаються індивідуально підібрані оздоровчі та реабілітаційні заходи, націлені на комплексний підхід до одужання. Це шанс, який отримує алкоголік, з ним займаються досвідчені фахівці, реалізуючи програми мотивації та соціальної адаптації, профілактики алкоголізму.

Забезпечуючи повноцінне і поетапне лікування Міжнародна Антинаркотична Асоціація гарантує застосування ефективних методик сучасного типу. Уникаючи примусу, з залежними працюють фахівці, які допомагають подолати згубну пристрасть, відновити психоемоційний стан. Пацієнти повністю залучаються до процесу лікування, їм та їхнім близьким надається психологічна підтримка, що необхідно для відновлення нормальних взаємин в сім'ї.

EXMO affiliate program