Чоловік звернувся до медиків за консультацією, однак, живим з лікарні більше не вийшов

13 сентября 2011 г. в 17:15

Недбалість лікарів стала причиною смерті чоловіка з Каховки. Дружина померлого стверджує - він звернувся до медиків, аби просто проконсультуватися стосовно свого  здоров’я, однак, живим з лікарні більше не вийшов.

14.jpg

 

Розслідування Міністерства охорони здоров’я підтвердило, - чоловік помер через недостатню медичну допомогу. Міліція на підставі цього порушила кримінальну справу. Однак – винні у смерті хворого не понесли жодного покарання. За вісім місяців розслідування міліція так і не змогла їх встановити. Правоохоронці наполягають - в цьому їм перешкоджають місцеві медики. Вони з якихось причин втратили основний речовий доказ – результати патологоанатомічного розтину померлого. А без них неможливо провести судмедекспертизу, встановити точну причину смерті і назвати винних у гибелі чоловіка.


У Каховці чоловік прийшов до лікарів просто на консультацію -  ті ж поклали його  на операційний стіл. Дружина пацієнта каже – на тілі чоловіка з’явилися жовті плями, три УЗІ показали, що хвороби немає, а медики заявили – це жовтуха і треба негайно робити оперативне втручання. Чоловік з переляку погодився, лікарі обіцяли, що випишуть через 3-4 дні і казали, що такі операції вони роблять практично щодня. Але – живою людина з лікарні не вийшла.


Микола Отрода – син померлого:

У меня даже мысли не было, что вот так вот за 10 дней можно человека залечить, таким образом, до смерти.


За словами дружини померлого – після операції чоловіку ставало не краще, а гірше – він тиждень мучився і весь цей час медики нібито жодного разу не поцікавилися  - як почувається  пацієнт.


Ніна Отрода – дружина померлого:
Ніхто в палату не заходив. Аналізів мочі не брали на протязі всього часу.


Медики обіцяли, що випишуть вже за три дні. Однак, після операції йому ставало гірше і гірше. Лікарі ж ніби не помічали стан хворого. На 10-тий день після операції він помер.


Старший ординатор хірургічного відділення Херсонської обласної клінічної лікарні:

Причина смерти – это полиорганная недостаточность. Это комбинированная – легочная, печеночная и сердечная недостаточность, когда происходит недостаточность функций всех жизненно важных органов.


Родичі померлого кажуть, що  медики вбили чоловіка: вони нібито поставили неправильний діагноз і оперували абсолютно здорову людину. Недоліки в роботі медиків виявила і обласна комісія. Але – спеціалісти сказали, що все це не має  прямого  відношення до смерті людини.


Олександр Близнюк – голова комісії з проведення службового розслідування:

Преждевременно больного перевели в хирургическое отделение, плохо велась история болезни, нет записей – не понятно - смотрели больного или нет.


Андрій Пасіка – заступник начальника Херсонського обласного управління з охорони здоров’я:

Те недостатки, которые имели место, ведение медицинской документации – не могли повлиять на исходный результат – комиссия этого не определила.


Але абсолютної іншої думки експерти Міністерства охорони здоров’я, за їхніми даними – саме неналежний догляд за хворим міг стати причиню його смерті. Кажуть – лікарі просто не помітили, коли почалися ускладнення, вчасно не надали допомогу.  За фактом смерті людини міліція порушила кримінальну справу.


Олександр Антоненко – заступник головного лікаря Каховської районної лікарня:
Встановлено, що лікарями Каховської ЦРЛ не було проведено достатньо комплексу лікувальних заходів по профілактиці можливого розвитку післяопераційного панкреатиту. І, таким чином – не був використаний можливий шанс на одужання хворого.


Валерій Пєстрєцов – начальник слідчого відділу Каховського РВ УМВС України в Херсонській області:
Уголовное дело №165035,11, которое было возбуждено 27 января 2011 года по факту смерти гр. Отроды, который проходил лечение в Каховской ЦРБ и скончался в Каховской ЦРБ.


Втім, медик, який допустив всі помилки в лікуванні, не отримав жодного покарання. Поки надійшли висновки з МОЗУ – минуло вже півроку з дня смерті пацієнта. А відповідно до кодексу законів про працю – після 6 місяців по ситуації адміністрація лікарні вже не має  права карати медика; а трудовий колектив взагалі вирішив, що їхній колега ні в чому не винен.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Чоловік звернувся до медиків за консультацією, однак, живим з лікарні більше не вийшов

 

EXMO affiliate program