Чому бензовози з Румунії затримуються на шляху до України: відома причина (відео)

10 июня 2022 г. в 14:00

Підприємці скаржаться на затримки бензовозів під час перетину кордону зі сторони Румунії, що створює проблеми у постачанні пального в Україну.

У пунктах пропуску через державний кордон Румунії й України в останні кілька днів погіршилася ситуація з пропуском бензовозів. Про це виданню enkorr повідомили учасники ринку, які відмовились себе назвати.

Зокрема, аби потрапити на територію України, водії нібито змушені відстояти в черзі півтора-два дні, повідомляють нафтотрейдери.

На сайті прикордонного відомства Румунії інформація про затримки підтверджується лише частково – на пункті пропуску Сірет стоїть позначка, яка інформує про двогодинні черги для вантажівок.

Цікаво, що до початку цього тижня ситуація на кордоні була набагато кращою.

"Раніше бензовози "висмикували" з загальної черги для першочергового перетину кордону, зараз же ми стоїмо у загальній черзі разом з іншими вантажівками", — розповідає співрозмовник Enkorr.

Втім, за інформацію Західного регіонального управління Держприкордонслужби, скупчення транспорту з боку Румунії виникають через особливості під’їзду до пункту пропуску Сірет та організацію руху вантажівок. Зокрема, вантажівки з пальним утворюють окрему чергу на досить вузькій дорозі, адже румунська сторона збирає бензовози у колону по 20 машин для одночасного пропуску.

Поки два десятки бензовозів не набирається, румунські прикордонники оформляють “фури” з іншими вантажами. Тому деколи утворюються затримки та черги як зі звичайних вантажних автомобілів, так і з бензовозів. Натомість українська сторона запевнила, що оформляє бензовози у прискореному режимі, як тільки вони надходять з румунської сторони.

Раніше Держприкордонслужба разом з Митною службою інформувала про те, що налагодила безперешкодний перетин кордону для водіїв бензовозів, а також домовилась про “Зелені коридори” з суміжними країнами.

“У випадку накопичення бензовозів на виїзд з України, спільно з Національною поліцією України їх супроводжують до пункту пропуску та оформлюють по окремій смузі руху, – інформують у Держприкордонслужбі.

EXMO affiliate program