Чому Україні не потрібен тепер тотальний локдаун — Шмигаль про Сovid-19 (Відео)

8 апреля 2021 г. в 23:55

В Україні наразі не планують вводити тотальний карантин. У низці регіонів, що потрапили в “червону” зону, спостерігається покращення ситуації щодо захворюваності на COVID-19.

“Запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби”, — прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 7 квітня.

За його словами, у “червоних” зонах фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантажень на лікарні. Він додав, що якщо така динаміка буде зберігатися, то такі регіони повернуться до помаранчевої зони.

Прем’єр також зазначив, що уряд законтрактував достатньо безпечних вакцин для щеплення більшості дорослого населення у 2021 році. Він наголосив, що подолати пандемію можливо тільки завдяки масовій вакцинації.

Водночас міністр охорони зазначив, що наразі Україна законтрактувала поставки 24 мільйонів доз вакцин від COVID-19, а з урахуванням поставок в рамках ініціативи COVAX — 32 мільйони доз.

Які саме вакцини

10 млн доз вакцини Novavax — поставки почнуться в липні 2021 року;

3 млн доз вакцини Covishield — 500 тисяч вже майже використали, ще 1,5 млн доз будуть поставлені протягом квітня-травня;

2 млн доз вакцини від компанії Sinovac — 215 тисяч доз вже знаходяться в Україні;

10 млн доз вакцини від компанії Pfizer — поставки протягом року;

8 млн доз вакцини з глобального механізму COVAX (різні виробники).

newsyou.info

EXMO affiliate program