COVID-19 у Бразилії: переповнені морги та лікарні на стадіонах (Відео)

3 июня 2020 г. в 22:33

Президент Бразилії не визнає епідемії коронавірусу, при цьому країна вже на другому місці в світі за кількістю хворих

Коронавірус вплинув не лише на життя конкретних людей, а й на відносини великих країн. Одна з головних тем тижня – США відхрестилися від Всесвітньої організації охорони здоров’я, розірвали відносини. Схоже, напруга між Пекіном і Вашингтоном досягла піку. Саме Китай, переконаний Дональд Трамп, приховував інформацію про уханський вірус, і через це інфекція розлетілася світом. Ну а ВООЗ Штати вважають прокитайською.

Переконані, що Китай має цілковитий контроль над цією організацією, хоча платить лише 40 млн доларів внесків на рік, тоді як Сполучені Штати кладуть до гаманця ВООЗ приблизно 440 млн доларів. Тим часом Європейський союз просить Штати не розривати відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я і переглянути своє рішення. Мовляв, в умовах епідемії, коли всі країни об’єднуються, це нерозумний крок. Чи почули Штати Європу? Реакції ще немає.

Нині США продовжують очолювати антирейтинг поширення епідемії. У них майже 2 млн інфікованих. На другому місці у світі нині Бразилія. Там півмільйона хворих на 200 млн населення. Бразилія – це країна, в якій не треба шукати феномен спалаху, там усе зрозуміло і прогнозовано. Президент країни не визнає епідемії. Для нього економіка важливіша за здоров’я і життя людей, і він цього не приховує.

У Сан-Паулу працівники кладовищ працюють і вдень, і вночі – готують місця для масових поховань. Вони у 12-мільйонному мегаполісі відбуваються щогодини. Часу на жалобні церемонії немає.

"Ми програємо у війні з вірусом. Померлих настільки багато, що люди навіть не можуть попрощатися з рідними. А кінець епідемії ще не близько" – заявив директор Центру боротьби з коронавірусом у Сан-Паулу Димас Ковас.

5.ua

EXMO affiliate program