COVID-19 в Україні: коли очікується пік захворюваності (відео)

1 апреля 2020 г. в 21:12

Кількість хворих на коронавірус українців за кордоном зросла

Згідно з повідомленням на сайті глави держави, оголосити режим "усі в масках" можуть на період від 6 до 24 квітня. Тоді ж, імовірно, стануть чинними й обмеження кількості людей при перебуванні надворі.

Адже, пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується на Великодні свята, тому влада розглядає можливість запровадження суворіших карантинних заходів. Про таке йшлося під час наради в Офісі президента.

Також чиновники провели перемови з усіма телевізійними групами щодо трансляції Великодніх богослужінь.

Нагадаємо, що наразі в Україні лабораторно підтверджено 669 випадків інфікування коронавірусом. Це дані станом на 10-ту годину ранку. Упродовж вівторка було зареєстровано ще 120 нових випадків інфікування.

Про це "5 каналу" повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук. Напередодні жінку ушпиталили до обласного перинатального центру з високою температурою, тоді ж вона зізналася лікарям, що нещодавно повернулася з Польщі.

Немовля, за словами лікарів, почувається добре, загрози життю немає. У дитини відібрали аналізи на коронавірус. Нині чекають на результати.

"У породіллі прижиттєво відібрали змиви і передали в лабораторію для дослідження методом ПЛР. Висновок від лабораторії, що там справді COVID-19", – повідомив головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

Зазначається, що хворий повернувся з-за кордону і від першого дня перебування вдома був на самоізоляції та під наглядом лікарів. Про стан пацієнта не повідомляють.

В Обухівському районі найбільше хворих на коронавірус на Київщині. Станом на ранок там зафіксовано 20 випадків зараження. Першим був народний депутат Сергій Шахов, який мешкає в одному з сіл Обухівщини. Нардеп уже одужав і його виписали з лікарні.

Нині в Київській області 57 лабораторно підтверджених випадків.

Кількість хворих на коронавірус українців за кордоном зросла з 30 до 32. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ станом на 21-шу годину вівторка.

По одному лікуються в Швейцарії, Швеції, Великій Британії, США, Сербії, Нідерландах, Іспанії та на Сейшельських островах, по двоє – в Арабських Еміратах та Нігерії, троє – в Австрії, четверо – у Польщі, стільки само – у Німеччині та Домініканській Республіці, п'ятеро – в Італії. Восьмеро громадян України, які перебувають за кордоном, одужали, четверо померли.

Водночас ще більш як 11 тисяч наших громадян очікують на повернення додому.

874 тисяч 560 – така загальна кількість інфікувань новим коронавірусом зафіксована від початку його поширення.

Це дані станом на 14:30. Одужали – майже 185 тисяч осіб. Досі хворіють – понад 646 тисяч. Летальних випадків – понад 43 тисячі.

EXMO affiliate program