Далі буде? Чи чекати Україні на новий локдаун — подробиці (відео)

26 января 2021 г. в 09:57

25 січня в Україні закінчилася дія посиленого карантину. У МОЗ його результатами залишилися задоволені - міністр Максим Степанов заявив, що знизилася не лише кількість нових хворих за добу, але і кількість госпіталізованих.

НВ розповідає, чи чекати українцям на новий локдаун, і за яких умов він може бути введений.

Нового локдауну навесні не буде

Максим Степанов, коментуючи результати посиленого карантину, заявив, що Україна повернеться до адаптивного карантину і нового локдауну влада не планує.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив ЗМІ, що зараз в Україні достатньо вільних лікарняних ліжок.

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький зазначив, що під час прийняття рішення щодо локдауну МОЗ спиралося на статистику.

24 січня в ефірі телеканалу Україна 24 Степанов запевнив, що нового локдауну навесні в Україні не буде.

Через що новий локдаун все-таки можуть ввести

14 січня Максим Степанов заявляв, що локдаун в Україні можуть повторити, якщо виникне «надкритична ситуація». За його словами, ознакою такої ситуації може бути 30 тисяч хворих на добу.

«Якщо буде різке зростання захворюваності на коронавірус. Йдеться про можливості медичної системи. Якщо ми прив’язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Втім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання — з якою швидкістю воно відбувається», — заявив Степанов.

Голова Держпродспоивслужби Києва Олег Рубан заявив у коментарі Сегодня, поки що не бачить причин для посилення карантину і виключив введення локдауну.

«Все залежить від природних циркуляцій нових штамів вірусу, які зараз фіксуються в Європі. Це британський штам, африканський, новий японський штам. Їх близько п’яти, які циркулюють по всьому світу. Якщо у нас буде масове поширення збудника інфекції, то тоді можна буде говорити, про якісь обмежувальні заходи, але не про введення локдауну», — сказав він.

EXMO affiliate program