Данілов про Стівена Сігала: Ходить по Оленівці, де лежали тіла людей, яких убили росіяни, і щось там патякає про фашистів

13 августа 2022 г. в 06:40

Усі цивілізовані країни світу стоять на боці України у війні проти російського агресора, лише «певні покидьки» цього не помічають, заявив в інтерв'ю Радіо НВ секретар РНБО України Олексій Данілов.

Так він прокоментував спроби російської пропаганди виправдати убивство військовополонених в Оленівці, до чого залучили зірку американських бойовиків 1980-х Стівена Сігала.

«Приїздить один із акторів, свого часу шанований, можливо, великою кількістю і наших громадян, ходить по Оленівці, по тих місцях, де лежали трупи людей, яких убили росіяни… І щось там патякає, що він буде знімати документальний фільм про те, як „українські фашисти роблять такі ганебні справи“», — обурився Данілов.

Вторгнення Росії в Україну та воєнні злочини, зокрема в Оленівці та Маріуполі, призвели до того, що «світ став зовсім іншим», переконаний він.

«Всі цивілізовані країни світу стоять на боці нашої країни, тому що на нашому боці правда. Але є певні покидьки, які цього не помічають і не знають, як говорили раніше про щось в оці, — там не колода, там цілий ліс цих колод в очах повиростав», — сказав секретар РНБО.

28 липня РФ вбила полонених захисників Маріуполя у колонії в окупованій Оленівці. Генштаб ЗСУ повідомив, що таким чином країна-агресор хотіла приховати тортури над полоненими та розстріли, які здійснювали за наказами окупаційної адміністрації та командування на тимчасово окупованій території Донецької області.

Російські пропагандистські ЗМІ заявляли, що загинули щонайменше 53 українські полонені військовослужбовці. Міноборони РФ опублікувало список 42 загиблих. За даними Офісу генерального прокурора України, внаслідок теракту загинули близько 40 людей і 130 отримали поранення.

EXMO affiliate program