Де в Києві є локації для гри у пляжний теніс. ТОП 3 локації

4 июля 2024 г. в 17:07

Пляжний теніс – це ідеальний вид спорту для літнього сезону. Цей вид спорту поєднує в собі елементи класичного тенісу та волейболу, і грається на піщаному покритті. Пляжний теніс — це чудовий спосіб провести час на свіжому повітрі, підтримувати фізичну форму та отримувати задоволення від спілкування з іншими учасниками гри. До того ж цей вид спорту є менш травматичним, оскільки гравці знаходяться на мʼякому піску, а мʼяч, на відміну від волейболу, є набагато легшим та меншим і відбивається спеціальними ракетками для пляжного тенісу. Це ще одна особливість цього виду спорту — на відміну від великого тенісу його пляжний варіант передбачає, що м'яч весь час буде в повітрі й не буде відбиватись від землі, оскільки на пісочній поверхні це неможливо.

Що потрібно для пляжного тенісу

Існують офіційні правила та перелік того, що потрібно для професійного пляжного тенісу. Це:

  • Корт прямокутної форми розміром 16 метрів в довжину і 8 метрів в ширину, розділений посередині сіткою.
  • Ігрова поверхня, покрита піском на одному рівні.
  • М'ячі рівня 2 (м'ячі з меншою компресією "помаранчеві").
  • Ракетки, які мають бути не довше 50 см і не ширше 26 см, з профілем шириною до 38 мм.

Які локації в Києві підійдуть для пляжного тенісу

Київ відомий своїми пляжами вздовж Дніпра та багатьох озер. Це робить столицю чудовим місцем для поціновувачів пляжного тенісу.

  1. X-Park – великий спортивно-розважальний комплекс на березі річки Дніпро. Тут є спеціальні майданчики для пляжного тенісу в центрі пляжних видів спорту СЕТ. (Професійне обладнання на кортах, гарний пісок, зручна система регулювання висоти сіток та зручна інфраструктура.) А також безліч інших облаштованих місць для активного та навіть екстримального спорту в парку.

майданчики для пляжного тенісу в центрі пляжних видів спорту СЕТ

майданчики для пляжного тенісу в Києві

  1. Гідропарк – основний літній рекреаційний район Києва з багатьма пляжами, де також можна знайти місця для гри в пляжний теніс.
  2. ВДНГ — спортивний простір MIDGARD SPORTS ACADEMY спортивними майданчиками та басейном, місце для гри в пляжний волейбол, та пляжний теніс. Тут круте обладнання та зручна система регулювання висоти сіток.

спортивний простір MIDGARD SPORTS ACADEMY

спортивний простір MIDGARD SPORTS ACADEMY

локації в Києві для пляжного тенісу

Цікавим місцем для гри також може стати нещодавно облаштований Оболонський острів, де також є багато місць для спортивних активностей на свіжому повітрі. Або ж будь-який інший облаштований київський пляж, де майже завжди є основи для кріплення сітки для пляжного волейболу чи тенісу. Завдяки цьому пляжний теніс у Києві стає все більш популярним та затребуваним літнім видом спорту.
EXMO affiliate program