Депутат держдуми рф займається у Херсоні мародерством й знімає це на камеру

23 марта 2022 г. в 06:40

Останні кілька тижнів серед інших злочинців з московії в Херсоні мародерив «депутат державної думи рф» (нелегітимний буцімто виборний орган законодавчої влади терористичної країни) Іґарь Юрьєвіч Кастюкєвіч.

Редакція «Кавун. City» з'ясувала цей факт завдяки моніторингу терористичних соцмереж. Сам окупант не соромлячись виставляв відео своїх злочинів на власний канал у Telegram (зі зрозумілих причин ми не будемо давати посилання на цей канал).

Саме «депутат» Кастюкєвіч був героєм відео «зі свідченнями розгулу фашизму в Херсоні», яке ми вже розбирали 15 березня. На відео під маскою ховається саме представник провладної терористичної партії «Єдіная Рассія» Іґарь Кастюкєвіч.

На своєму каналі він детальніше перерахував книги, які злякали його в одному з приміщень захопленої окупантами Херсонської облдержадміністрації. Наводимо пряму мову загарбника:

«Багато спеціальної літератури, яка пропагує фашизм та нацизм. Серед книг — пам'ятка учасникам протистояння московії, монографія «Ідентифікація нації», книга «Герої третього тисячоліття», про тих, хто обстрілював Донбас, методички, виготовлені та видруковані в Києві, з рекомендаціями, як пояснювати, чому фашизм — це добре».

Московитський «депутат» назвав усе це «фактурою», от тільки не зазначив, чого ж саме.

Зазначимо, що «заступник керівника фракції «Єдіная Россія» та «координатор партії «Єдіная Россія» з молодіжної політики» головним ворогом «русского міру» в Херсоні бачить саме літературу. Адже на його каналі з'явилося ще одне відео зі «страшними» книжками.

Цього разу окупант вдерся до бібліотеки однієї зі шкіл Херсона (на жаль, наразі невідомо, якої саме), де він знайшов небувале — підручники з української мови, української літератури та всесвітньої історії. На полицях ми також помітили читанку для учнів 2-го класу та книгу «Таємниче життя дерев». Дивно, що на ці книги «депутат» не звернув уваги.

Кастюкєвіч прямо говорить про те, що він забирає з бібліотеки школи українські підручники, щоб відвезти їх до маскви й показати своїм колегам — «голові комітету з просвіти» Ользі Казаковій та представникам «міністерства просвіти» рф. Що саме налякало в цих книгах московита, нам наразі невідомо — на жаль, ми не знаємо, які саме книги зайда викрав зі школи.

Окрім боротьби з українською літературою «депутат держдуми рф» викладав постановочні пропагандистські відео з нашого міста, де московитські зайди на камеру видали привезеним з тимчасово окупованого Криму акторам «гуманітарку», за яку окупантам рясно дякували ті самі актори. Зізнався представник «виборного органу влади рф» і у викраденні людей.

Зокрема, у відео з текстовкою «Допомогли двом жінкам похилого віку виїхати з України. На спеціальному транспорті доправили їх до Криму» терорист показує, як відбирає у пенсіонерок документи, під дулами автоматів завантажує їх у військовий автомобіль «Тигр» та вивозить в напрямку Криму.

Що саме відбувалося в дорозі з жінками, не відомо, але після прибуття до тимчасово окупованого Армянська їх змусили на камеру «подякувати за порятунок».

Також окупант похвалявся і тим, що викрав з території Херсонської області матір з сином. Відповідний відеодоказ він також опублікував на своєму каналі. Їх також завантажили у військовий автомобіль під дулами автоматів.

Згідно з каналом у Telegram цього діяча стає зрозумілим, що він неодноразово за час військової агресії московії на Україну подорожував між Кримським півостровом та Херсоном. Основні функції цього рашиста — створення пропагандистської картинки про те, як московитських окупантів херсонці нібито зустрічають із вдячністю, а військові злочинці нібито принесли в наше місто «мир».

Про Іґаря Кастюкєвіча відомо, що він є уродженцем Саратова, одружений, має дитину. 45-річний «політичний та громадський діяч» є депутатом держдуми федеральних зборів рф VIII скликання. Є заступником керівника фракції «Єдіная Россія», першим заступником комітету держдуми з молодіжної політики, керівником руху «Молодьожка ОНФ» («Общєроссійскій народний фронт»), а також членом ради при президенті рф з реалізації державної політики в галузі захисту сім'ї та дітей.

Кастюкєвіч має юридичну освіту (отже, цілком та повністю усвідомлює незаконність своїх дій у Херсоні), є кандидатом в майстри спорту з айкідо. Також відомо, що «депутат» неодноразово відвідував тимчасово непідконтрольні Україні окремі території Донецької та Луганської області.

Звертаємо увагу українських правоохоронців на незаконну діяльність цього персонажа у нашому рідному місті Херсон. Готові надати усю наявну в нас інформацію про дії цього зайди з Саратова та сподіваємося, що мародер та військовий злочинець понесе відповідальність за свої дії вже найближчим часом.

kavun.city

EXMO affiliate program