Депутатка Закарпатської облради зобразила область в кольорах угорського прапора

28 января 2023 г. в 22:00

Юдіта Петеї – депутатка Закарпатської обласної ради – опинилася в епіцентрі скандалу. У фейсбуці вона опублікувала світлину карти області у кольорах угорського прапора.

Петеї – представниця партії КМКС. Цю партію називають "проорбанівською".

У фейсбуці Петеї опублікувала фото мапи Закарпаття, розмальованого у кольори угорського прапора. Обурливе зображення депутатка підписала словами: "Боже, борони Закарпаття".

Українців допис шокував. У коментарях вони нагадали Петеї, що Закарпаття – це Україна, а їй – час їхати до свого проросійського Орбана. Згодом депутатка видалила допис. Водночас скриншот залишився у мережі.

Віктор Орбан регулярно "вкидає" у світовий інфопростір заяви у кращих традиціях кремлівської пропаганди.

Зокрема, нещодавно прем'єр Угорщини зробив маразматичну заяву, що якби Росія швидко захопила Україну, то був би мир. Також Угорщина регулярно блокує рішення щодо санкцій та обмежень, які Євросоюз збирається накласти на Росію. Орбан настільки гарно підіграє Росії, що навіть отримав новорічне привітання від Владіміра Путіна.

Абсурдні заяви Орбана стосуються загалом політики Євросоюзу. Він намагається просунути тези, які є вигідними для Кремля. Зокрема, нещодавно Орбан заявив, що "угорці хотіли б, щоб Європарламент було розпущено у його чинному вигляді".

Тим часом угорці збирають гроші, аби допомогти Україні. Людям соромно за поведінку Орбана та його посіпак. Зокрема, волонтери відкрили рахунок, аби зібрати для України гроші на генератори.

Вони жертвують сотні тисяч, мільйони, аби принаймні якось відмитися від цього,– додав Боджар.

Іван Боджар – угорський письменник-волонтер – розповів, що поведінка влади щодо України і українців – огидна. Угорцям це не подобається.

Весь цивілізований світ підтримує Україну у її боротьбі проти російської агресії. Росія програла війну. Окупантам не вдасться досягнути жодної зі своїх цілей. Жодна прокремлівська пропаганда їм не допоможе.

24tv.ua

EXMO affiliate program