Директор Росгвардії разом із генералами і їхніми супутницями літав на відпочинок на Сейшели – розслідування (відео)

29 августа 2022 г. в 12:56

Директор Росгвардії (РГ) Віктор Золотов кілька разів відпочивав на Сейшельських островах із Борисом Ванінським – власником кримського комбінату "Дружба народів", монополістом-постачальником для РГ. У таких неформальних поїздках також брали участь російські генерали й молоді жінки, які їх супроводжували.

Відповідну інформацію за 2017-2019 роки знайшов центр "Досьє", некомерційний проєкт російського опозиційного політика Михайла Ходорковського. Наприклад, у грудні-2019 компанія використовувала для подорожі бізнес-джет Falcon 7Х.

Тоді разом із Золотовим і Ванінським на Сейшелах відпочивали двоє співробітників Росгвардії, генерал-лейтенант Роман Гаврилов і генерал-майор Іван Шмельов, а також син Золотова Роман.

Їх супроводжували чотири молоді жінки, у тому числі Анастасія Буйович. Її у "Досьє" назвали "постійною супутницею" директора РГ.

За інформацією, яка є в розслідувачів, ці ж люди у грудні 2017 та грудні 2018-го теж літали бізнес-джетами на Сейшельські острови на десять днів. У 2017 році їх також супроводжували генерал-полковник поліції Андрій Новіков та Лілія Тарадименко (співачка Лілу, колишня дівчина російського репера Гуфа).

Ймовірно, цей відпочинок був присвячений "святу" для Ванінського – якраз за день до польоту (2 грудня-2017) уряд РФ затвердив постанову, якою зробив "Дружбу народів" монопольним постачальником Росгвардії.

Імовірно, генерали, бізнесмен та їхні супутниці тоді зупинилися у 5-зірковому готелі Four Seasons Resort Seychelles, про що свідчать їхні фотографії з моря. 10 днів у його номері коштують близько 12-20 тис., а у віллі з чотирма спальнями – 115-121 тис. євро.

Переліт на Falcon 7Х із Москви на Сейшели та назад у ті роки коштував 160-170 тисяч євро.

Прикметно, що загальний офіційний дохід на рік у Золотова тоді складав близько 100 тисяч євро.

У 2017-му, коли комбінат "Дружба народів" почав постачати продукти РГ, компанія показала виторг 1,37 млрд, а в 2021-му – у сім разів більше, 9,8 млрд рублів.

обозреватель

EXMO affiliate program