"Для них війни немає". Водії заблокували на кордоні волонтерів, які везли машини для ЗСУ: відео скандалу (відео)

23 мая 2023 г. в 18:38

Через довгу чергу на пункті пропуску "Шегині" українські волонтери, які везли авто з Європи для потреб ЗСУ, попросили польських прикордонників пропустити їх без черги.

Цікаво, що польські митники дали дозвіл, але от інші українські водії, які стояли у черзі, категорично відмовились пропускати благодійників та заблокували волонтерам проїзд.

Історією поділилась Оксана Боднар на своїй Facebook-сторінці.

"Цієї ночі, мої друзі-волонтери переганяли авто для ЗСУ (такі маленькі повнопривідні буси Mitsubishi Delica, які дуже люблять військові)", - написала Боднар.

За її словами, на 10 машин було потрібно оформити транзитну декларацію на митниці.

"Черга була дуже довга і повільно рухалась, було прийнято рішення попросити пропустити машини для ЗСУ без черги у поляків на в’їзді на кордон, вони дозволили, що велика рідкість", написала жінка.

Вона зазначила, що українські водії, які стояли в черзі, категорично відмовились пропускати автівки для військових та заблокували проїзд.

"Чому волонтерів у свій вихідний, який могли б провести час вдома з рідними чи працювати, принижують та блокують? Чому машини, в які прийдеться вкласти ще купу грошей, які чекають військові, блокують на кордоні якісь нелюди?" - додала Оксана.

Вчинок водіїв розлютив українців

Коментатори однозначно почали засуджувати українських водіїв, докоряючи, що "для них війни немає".

Вони перемогли у цій війні, напевно. А може забули географію і думають, що тут треба показати свій героїзм.

Яка доволі знайома ситуація. Сам подібний пост викладав ще в серпні. Жахливо усвідомлювати, що рік повномасштабної війни так в голові в багатьох нічого не змінив. Бачу, моральне уродство (не плутати з каліцтвом) - не виліковне

В основному люди, як бачать авто з правим кермом, перепитують - чи на ЗСУ. І в більшості ставляться з розумінням і пускають позачергово. Але, як показує ситуація є гниди, яким черга і виторг дорожчі за все на світі!

А наші прикордонники чого не втрутилися? І тих, хто блокував, - в кінець черги! Бо в умовах воєнного стану діють певні норми. А складається враження, що прикордонники існують в своїй реальності, тільки можуть "бєглих ворюг" з нашими грошима за кордон випускати...

То, мабуть, ті, яким вигідно, щоб українців нищили...

rbc.ua

EXMO affiliate program